Skoleelever og politikere går på gaden sammen for at fortælle om den fælles vision: Vores Sted

Fredag d. 19. maj skyder skoleelever fra Lejre Kommune sammen med lokalpolitikere en stor kampagne i gang, som skal udbrede kendskabet til kommunens branding- og udviklingsstrategi Vores Sted. Det gør de ved at gå på gaden og fortælle borgerne om visionen.

Skrevet den. 11. maj 2017

Vigtigt at alle kender Vores Sted

I 2015 vedtog en enig kommunalbestyrelse udviklings- og brandingstrategien Vores Sted. Det er en vision for Lejre Kommune, der med input fra mere end 1.000 borgere beskriver det der gør kommunen til noget særligt, og det borgerne gerne vil have mere af: Det gode liv på landet.

- Det er en fortælling om landkommunen tæt på storbyen, om lokale fællesskaber og ansvarlighed – for hinanden og for den natur, vi lever i og af, om kultur og om frirum. Mere end 1000 borgere har bidraget til Vores Sted ved at sætte ord på, hvad der gør vores lokalsamfund til et godt sted at være, og hvad de gerne vil have mere af. Vores Sted er en fortælling om alt det, vi har sammen, og Kommunalbestyrelsens vision for det, vi ønsker at skabe mere af, siger borgmester Carsten Rasmussen.

- Bogen om Vores Sted fortæller også andre, hvem vi er. Den inviterer turister og nye borgere til at blive en del af de mange engagerende fællesskaber i vores 49 landsbyer.  Vi har brug for borgernes og virksomhedernes hjælp til at fortælle andre om de særlige kvaliteter, vi har her i vores kommunefortsætter borgmesteren.

De unge går forrest
Den 19. maj stiller elever fra kommunens skoler op syv steder i kommunen og byder borgerne op til dialog om Lejre Kommunes udviklings- og brandingstrategi Vores Sted. De får selskab af lokalpolitikere, der vil deltage i dialogen om, hvad der kendetegner det gode liv i lokalsamfundet, og hvordan borgere, politikere, erhvervsliv og kommunens folk.

- Jeg har meldt mig til at hjælpe med at dele bøgerne ud, fordi jeg synes, at det er et godt arrangement, og det er rart og vigtigt, at vi bliver inddraget på denne her måde. Personligt har jeg engageret mig i politik, fordi man bliver taget mere seriøst, og ens stemme bliver hørt, udtaler Nicole Kunda, formand for Det Fælles Elevråd.

Gratis bog om Vores Sted

Arrangementet d. 19. maj er startskuddet til en informationskampagne om Vores Sted. Alle borgere kan hente et eksemplar af bogen om Vores Sted på offentlige institutioner som fx Borgerservice, Jobcenter, skoler og SFO’er, haller og kommunens biblioteker. Bøgerne vil være tilgængelige i løbet af uge 21.

Man kan også bestille en Vores Sted bog hos Kommunikation i Lejre Kommune på mail: komm@lejre.dk.

FAKTA

Tid og sted
Eventen foregår den 19. maj kl. 15 – 17 på følgende lokationer:

Lejre: Allerslev Station + Fakta
Ejby: SFO Grønhøjgård
Hvalsø: Hvalsø station + SuperBrugsen
Kirke Hyllinge: Biblioteket
Kirke Saaby: SFO´en i Kirke Saaby
Osted: Butikstorvet i Osted
Gevninge: SFO’en i Gevninge