Fire glade beboere fra Hvalsø Ældrecenter skal på cykelturen Øresund Rundt

Efter opbakning fra sponsorer og frivillige kan fire glade beboere nu komme på cykelturen Øresund Rundt. - Det er en stor glæde, at mange har ønsket at støtte op om projektet. Det er vigtigt at kunne give vores ældre beboere nogle gode oplevelser, og et projekt som dette ville ikke kunne lade sig gøre uden frivilliges hjælp, siger udvalgsformand Leif V. Nielsen, Udvalget for Social, Sundhed & Ældre.

Skrevet den. 24. maj 2017

På Hvalsø Ældrecenter er der fuld gang i planlægningen af deltagelse i rickshaw-cykelturen i Øresund Rundt. Turen er arrangeret af foreningen ”Cykling Uden Alder”, som tager de ældre beboere og deres frivillige cykelpiloter fra Hvalsø med i en konvoj med ældre fra andre kommuner. Sammen triller de langs kyster og marker, gennem skov og by og skaber et herligt fællesskab og forhåbentlig nye venskaber. 

Det er planen, at passagerne Ella, Helga P, Helga J og Thomas den 30. maj drager af sted på en spændende tre dages cykeltur Øresund Rundt. De glæder sig, og det gør cykelpiloterne Annette og Lisbeth, samt de to medarbejdere Britt og Cecilie også.

”Jeg glæder mig til duften af grantræer og til at komme til Sverige. Jeg griber enhver chance for at opleve noget” siger Ella Hansen, 89 år, mens Thomas Naschou Michelsen glæder sig til at se det værft, han arbejdede på engang.

Passagerer, piloter og personale og cykler bliver kørt til Vedbæk med bus, hvor cykelturen starter fra Vedbæk skole. Her har eleverne forberedt brunch til hele cykelkaravanen og omkring middagstid kører karavanen ad Strandvejen mod Helsingør.  I Helsingør skal der køres en sightseeingtur, blandt andet med besøg på værftet, hvor Thomas fra Hvalsø Ældrecenter har arbejdet. Færgen fragter alle til Helsingborg, hvor der er overnatning. Den efterfølgende dag går turen langs kysten til Landskrona, og dagen efter slutter turen i Malmø, hvor alle bliver samlet op af bussen og kørt hjem.

Om Cykling Uden Alder

Cykling Uden Alder er en bevægelse, der arbejder for at frivillige piloter cykler de ældre på plejecentrene rundt i rickshaws, så de kan komme ud og mærke vinden og solen.  Lejre Kommune har haft rickshaws på plejecentrene siden 2015. Det er meget populært blandt beboerne at komme ud og få en tur. Der er derfor altid brug for flere frivillige, der har lyst til at være cykelpiloter.

Der er blevet indsamlet sponsormidler til turen og Hvalsø Ældrecenter sender en stor tak til de lokale virksomheder som er med til at gøre denne oplevelse mulig. Der er kommet bidrag fra Hvalsø Savværk, Hvalsø Apotek, Paul Christensen VVS, Midtsjællands Autocentrum, Surf.dk og JK El.