Søg penge til lokale, kulturelle aktiviteter

Vil du arrangere en koncert i dit lokalområde? En udstilling, en række foredrag eller noget helt fjerde? Så kan du søge støtte fra Lejre Kommune inden 1. september 2017. – Vi vil meget gerne støtte aktiviteter, som kommer mange borgere i lokalområdet til gavn, siger udvalgsformand Claus Jørgensen, Udvalget for Kultur & Fritid.

Skrevet den. 16. juni 2017

I marts måned uddelte Udvalget for Kultur & Fritid ca. 300.000 kr. til 13 spændende og meget forskellige kulturelle arrangementer fordelt over hele kommunen. En af dem der fik tilskud, var kunstner Christella Bamford, som sammen med kunstner Helle Helsner, fik tilskud til et kommende arrangement om bronzestøberi i efteråret, hvor der både vil være foredrag om bronzealderens grave og en demonstration af forskellige støbeteknikker-

- Med støtten fra udvalget har vi mulighed for at invitere Lejre kommunes borgere til at lære mere om de mennesker, der boede her før os. Vi ønsker at formidle en sammenhæng fra vores forhistorie til i dag. Og håndværket er et af de steder, hvor man tydeligt ser, at vi er forbundet med forhistoriens mennesker, siger Christella Bamford

- Kulturlivet er en vigtigt del af et levende lokalsamfund. I Lejre Kommune har vi en vision om at skabe engagerende fællesskaber – og det er lige præcis, hvad kultur kan. Derfor mener vi, at det er en vigtig kerneopgave for os at støtte op om de lokale kulturaktiviteter, borgerne tager initiativ til, slutter udvalgsformand Claus Jørgensen, Udvalget for Kultur & Fritid.

Alle interesserede kan søge penge fra kulturpuljerne under Udvalget for Kultur & Fritid. Det kan være til større arrangementer som for eksempel Kulturkaravanen i Hvalsø eller Lejre Kulturdage, men man kan også søge til enkeltarrangementer.

Fakta:

Udvalget for Kultur & Fritid har bl.a. støttet:
- Lejre Kulturdage, der foregik i marts 2017. Kulturdagene giver borgerne i Lejre oplevelser i lokalsamfundet gennem en række forskellige aktiviteter.
- Kulturkaravanen i Hvalsø. Formålet for Kulturkaravanen er at præsentere oplevelser i Hvalsø, hvor publikum får den ægte vare og levende musik i høj kvalitet i omgivelser, hvor stemningen er tæt og intim. Ved arrangementerne varmes der op af kunstnere fra amatørscenen og også fra Lejre Musikskole.
- Korkoncert i efteråret i Kr. Såby Kirke med kammerkoret Carmina under ledelse af kordirigent Kasper Bech Hemmingsen, arrangeret af KomVest, der er en forening af komponister med hjemsted i Lejre Kommune.

Næste frist for ansøgning til puljerne er den 1. september 2017. Læs mere her om kriterierne for at søge og find ansøgningsskemaet her: http://www.lejre.dk/borger/borgerpuljer/