Lotte er ny skoleleder på Osted Skole

Mandag den 12. juni var første arbejdsdag for Lotte Wistisen, som er den nye skoleleder på Osted Skole efter tidligere skoleleder Peter Holmboe Bang gik på pension.

Skrevet den. 23. juni 2017

– Jeg glæder mig meget til at lære personalet og eleverne at kende her på Osted Skole, og jeg glæder mig til at have et tæt samarbejde med både skolebestyrelsen og lokalsamfundet, siger Lotte Wistisen.

Det var en festlig og varm modtagelse, der mødte Lotte Wistisen, da hun havde sin første arbejdsdag på Osted Skole. Elever og personale ventede med flag og blomster på at byde den nye skoleleder velkommen.

Lotte havde dog allerede i sidste måned været på besøg på skolen, og hun havde også sendt en hilsen til alle – med et billede og en lille præsentation af sig selv, så både eleverne, personalet og forældrene i forvejen havde en idé om, hvem ”hende den nye” er.

Skolejob på Bornholm og i Jylland
Lotte kommer fra en stilling som viceskoleleder og senest konstitueret skoleleder på Farstrup Skole uden for Aalborg, hvor hun har arbejdet de sidste fire et halvt år. Før jobbet i Jylland var Lotte ansat på en privatskole på Bornholm, og det er også fra Bornholm hun også har sin læreruddannelse. Lotte er født og opvokset i Dragør, så efter nu at have boet forskellige steder i landet, er hun kommet tilbage til Sjælland.

- Jeg har hele tiden tænkt, at vi skulle flytte tilbage til Sjælland, og selvom vi kommer til at bo i storbyen, så glæder mig meget til at komme til Lejre Kommune hver dag og være i et dejligt naturområde som her. Her er nogle fantastiske udeområder, og det giver også nogle muligheder for skolerne, der kan bruge omgivelserne i hverdagen. Det har været en væsentlig del af mit ønske om at arbejde lige netop her, fortæller Lotte.

Lotte bor nu på Frederiksberg sammen med sin mand og de to yngste af deres i alt tre piger i alderen 13, 19 og 21 år.

En lille, attraktiv skole
At Lotte søgte jobbet som skoleleder på Osted Skole hænger nøje sammen med de værdier og rammer, skolen har.

- Jeg har søgt stillingen, fordi den kan opfylde mine ambitioner om at blive skoleleder på en skole, hvor jeg kan være med til at videreudvikle børn og unges trivsel og faglighed, og en skole omgivet af dejlig natur der er forankret i et nært lokalmiljø. Værdierne på skolen tiltaler mig meget, og dem vil jeg gerne videreføre og videreudvikle. Samtidig er jeg nysgerrig på, hvad der gør en lille skole som Osted Skole attraktiv, og hvordan man bliver et attraktivt tilvalg, når forældre skal vælge skole til deres børn. Det er noget, jeg gerne vil arbejde videre med, siger Lotte.

Til at begynde med vil Lotte mødes med personalet for at få en god kontakt til hver enkelt, og derefter vil hun gerne tættere på eleverne for at mærke helt konkret, hvordan det går på skolen. Og sammen med skolebestyrelsen vil hun tage de indledende drøftelser om, hvordan de kan få et godt og konstruktivt samarbejde.

-Jeg glæder mig meget over, at Lotte er vores nye skoleleder i Osted. Hun har allerede et stort engagement i at udvikle Osted Skole i respekt for skolens værdier og i samarbejde med både elever, forældre og ansatte, og så kommer hun med en god bagage af relevant erfaring fra skoleverdenen, siger skolechef i Lejre Kommune, Helle Dydensborg.