Lejre på auktion

Hvad har vikinger, øl, fisk, chokolade og oplevelser i trætoppene at gøre med sult i verden?

Skrevet den. 19. januar 2017

Det løfter Danmarks Indsamling sløret for, når fem virksomheder i Lejre Kommune sammen med virksomheder og borgere i 49 andre kommuner sætter unikke oplevelser til auktion hos Lauritz.com for at samle penge ind til kampen mod sult blandt børn.

Danmark samler ind

Danmarks Indsamling 2017 sætter fokus på de menneskelige og samfundsmæssige konsekvenser, som sult blandt børn fører med sig. For selvom der er fremgang at spore på verdensplan, lider millioner af børn i dag af fejl- og underernæring. Hvert år dør over tre millioner børn under fem år af sult. 

Det, og meget mere, vil Danmarks Indsamling 2017 sætte ind overfor. Derfor har Danmarks Indsamling udfordret alle Danmarks 98 borgmestre til at sætte en oplevelse eller en vare fra egen kommune på auktion.

Lokale virksomheder i global udfordring

Borgmester Carsten Rasmussen var ikke sen til at tage fat i en række lokale fødevare- og turismevirksomheder for at spørge, om de havde gode idéer til oplevelser, der kunne sættes på auktion hos Lauritz.com.

Der har været en overvældende interesse blandt de lokale virksomheder, fortæller borgmester Carsten Rasmussen. Virksomhederne byder ind med deres kvalitetsprodukter eller gode oplevelser. Det siger noget om, at de lokale virksomheder engagerer sig, og at de har rigtigt meget at byde på. De er med til at sætte Lejre på landkortet i en god sags tjeneste, og det er vi rigtig glade for, siger han.

Gordon P. Henriksen fra Fishing Zealand er én af initiativtagerne til arrangementet ’Sejl, fisk og spis som en viking’, hvor 20 personer inviteres til en guidet fisketur på fjorden i et ægte vikingeskib fra Vikingtours og efterfølgende tilbereder fisken på vikingemaner i Sagnlandet. Jeg var straks med på idéen, og glæder mig til at dele en lille ”bid” af Lejre. Vi arrangerede ’Sejl, fisk og spis’ for første gang i sommers. Det var en fantastisk dag, som jeg ser frem til at gentage. Ved at være med i Danmarks Indsamlingen kan vi på én gang bidrage til et godt formål og samtidig vise lidt af den natur og kulturhistorie, der er med til at gøre Lejre til noget ganske særligt, siger Gordon P. Henriksen.

Lauritz.com sætter auktionen i gang den 21. januar, og den varer til 4. februar. De fire øvrige arrangementer i Lejre Kommune, der bliver sat under hammeren er:

  • Friis-Holm Chokolade, der inviterer til rundvisning og smagning i chokoladefabrikken i Hvalsø
  • Hornbeer i Sæby, der inviterer til at brygge sin egen øl fra start til slut
  • Ledreborg Slot i Lejre, der inviterer til ’Fly High’ i trætoppene
  • Ryegård Gods ved Rye, der inviterer til romantisk overnatning i deres nye trætop-hytter.