Lokal iværksætter har taget kampen op med dårligt bredbånd

Osted Nettet har udviklet sig fra en hobby virksomhed til et fuldtidsjob for 43-årige Carsten Kofod-Jensen i Osted.

Skrevet den. 20. februar 2017

Nu konkurrerer virksomheden med andre professionelle udbydere om at levere superhurtig internetopkobling til tyndt befolkede områder. Osted nettet leverer indtil videre netdækning i Lejre, Roskilde og Køge Kommune, samt i Vendsyssel, på Fyn og Langeland.

Idéen til virksomheden opstod, da en kammerat på Fyn i 2013 kontaktede Carsten for at få hjælp til at få internet efter at virksomheden Skyline gik konkurs. Carsten lykkedes med at konfigurere noget testudstyr, der kunne levere hurtigt internet til både kammeraten og de omkringboende.

- Det fungerede fint, brugerne var glade, og jeg kunne se, at der var basis for at videreudvikle og udbrede mit koncept, fortæller Carsten.

Alternativ til fiber

Lejre Kommune består af 49 landsbyer, hvilket gør det dyrt for teleselskaberne at nå ud med fiber i alle hjørne af kommunen. Fast trådløse internet er et alternativ, som kan levere garanteret hastigheder helt op til 40/40 Mbit, hvor brugeren uden problemer kan hente stor dokumenter og streame film.

Fast trådløse internetdækning fungerer ved, at der sættes et sendesystem op – i form af en højt placeret antenne, fx på en silo eller en mast. Det trådløse signal kan række helt ud til 10 km, hvis der ikke er forhindringer (træer eller bygninger) mellem sendemasten og kunden.

- Vi skal ikke ud og grave. Derfor kan vi tilbyde en stabil og økonomisk overkommelig løsning til mindre befolkede områder, siger Carsten. Vi sætter et sendesystem op, laver link ud til kunderne, laver de nødvendige installationer i boligen og står for driften. Den teknologi, vi benytter, giver højere hastigheder end andre operatører kan tilbyde ude på landet. Vi har fire pakker, hvor kunderne kan vælge hastigheder fra 10/10 Mbit og op til 40/40, og hvor prisen er henholdsvis 200, 300, 400 og 500 kr. pr. måned. Dertil kommer en engangsudgift på 895 kr. for et etablere det grundlæggende system i boligen.

Flere områder i kikkerten

Osted Nettet er i dag vokset til at forsyne kunder i Osted, Osager, Rorup, Lejre-Allerslev, Gøderup, Viby Sj, Havdrup, Køge, Snoldelev, Snoldelev-Hastrup, Svogerslev, Sæby, Ll. Karleby, Kr. Skensved, og flere er på vej.

- Der er stadig mange områder og mindre byer, hvor det ikke er muligt at få hurtigt og stabilt internet. Det er bare ikke i orden, synes jeg. Derfor arbejder jeg hele tiden på at udvide dækningsområdet, og vi vokser uge for uge. Jeg har lige haft beboermøde i Kisserup, som jeg kan forsyne fra en mast, der står 3-4 km fra byen. Der er stadig masser af huller i Lejre Kommune, bl.a. omkring Hvalsø og Kr. Såby, og også oppe i Hornsherred, hvor den nuværende dækning er for ringe. De steder ser vi muligheder i at udvide Osted Nettet, men kunderne skal også være der. Vi går ikke bare ud og sætter master op, siger Carsten.

Af hensyn til grundomkostningerne til at etablere et anlæg vil han helst op på ti tilslutninger, før han går i gang et nyt sted.

Også erhvervskunder

Foruden de mange steder i Lejre Kommune leverer Osted Nettet også internetforbindelser i hele den sydlige del af Roskilde Kommune samt, dele af Solrød og Køge Kommune. Der er eks. sat en antenne op på Valsemøllen som leverer erhvervsforbindelse til en af entreprenørerne, som skal bygge den nye Køge N station ude ved motorvejen. Her sørger Osted Nettet for internet til skurbyen i mindst 12 måneder.

- Vi har også tilgang af erhvervskunder. Det kan være en håndværker eller mindre virksomhed, der vil have hurtigt og stabilt internet. Vi laver en skræddersyet løsning med den kapacitet og hastighed, som kunden ønsker, siger Carsten.

Du kan se mulighederne for levering af trådløst internet på www.ostednettet.dk samt www.tjekditnet.dk