Mere genbrug på Lejre Kommunes skoler

Hvordan kan affald fra skolerne sorteres endnu bedre? Og hvordan kan skolerne genbruge endnu mere? Det skal en konkurrence for skolebørnene i Lejre Kommune give svar på. - Med konkurrencen får vi et indblik i, hvad eleverne ser af gode løsninger, og det kan vi bruge til at udvikle nye sorteringsmuligheder sammen med skolerne, siger udvalgsformand Martin Stokholm, Udvalget for Teknik & Miljø.

Skrevet den. 15. december 2017

Lejre Kommune har udskrevet en konkurrence blandt alle kommunens skoler: Den klasse, der kommer med det bedste forslag til, hvordan deres skole kan genbruge mere, vinder 1000 kroner til klassekassen og et besøg af skraldebilen i skolegården. Og vinderidéen vil blive afprøvet på en af kommunens skoler for se, hvordan løsningen kan lade sig gøre i praksis.

Idéer fra eleverne
Konkurrenceopgaven går ud på at kortlægge affaldet på skolen og komme med forslag til, hvordan skolen kan genbruge endnu mere.

 - Konkurrencen er forhåbentligt første skridt til at få mere affaldssortering på skolerne, og initiativet går hånd-i-hånd med vores planer om mere affaldssortering i Lejre Kommune generelt. Fra foråret 2018 får alle husstande i Lejre Kommune nogle nye skraldespande til sortering af affald – og det er naturligt, at skoleeleverne også er engageret i arbejdet, siger udvalgsformand Martin Stokholm, Udvalget for Teknik & Miljø.

Konkurrencen løber frem til april 2018, hvor det bedste konkurrencebidrag kåres. Alle konkurrencebidrag vil blive udstillet på Hvalsø bibliotek i forbindelse med en udstilling om affald og genbrug i marts måned 2018.

Elever skaber grønne samfund
Alle kommunale skoler i Lejre Kommune er med i Friluftsrådets miljøundervisningsprogram ”Grønt Flag Grøn Skole” og har derfor forpligtet sig til at arbejde med forskellige bæredygtige temaer hvert år. I skoleåret 2017/2018 er det anbefalede tema i Lejre ”Affald og genbrug”.

Karen Præstegaard Hendriksen, der er skolekonsulent i Friluftsrådet, som står bag indsatsen Grønt Flag Grøn Skole, ser en oplagt sammenhæng mellem elevernes deltagelse i konkurrencen og arbejdet med Grønt Flag Grøn Skole:

- At være med til at kortlægge affaldet på skolen og komme med forslag til, hvordan skolen kan genbruge endnu mere, er en rigtig god måde at blive trænet i at blive en aktiv medskaber af et bæredygtigt samfund. Og det er én af formålene med arbejdet med Grønt Flag Grøn Skole, siger hun. 

Man kan læse mere om konkurrencen på www.lejre.dk/konkurrence-om-genbrug

Kontaktinformation for pressen:
Udvalgsformand Martin Stokholm, Udvalget for Teknik & Miljø, mast@lejre.dk, tlf.: 20 26 12 00.
Projektleder i Lejre Kommune, Malene Krogh, krma@lejre.dk, tlf.: 20 13 80 69.
Skolekonsulent i Friluftsrådet, Karen Hendriksen, kph@friluftsraadet.dk: 24 63 40 56.