Ny genbrugsbutik på Torkilstrup Genbrugsplads er igangsat

Fundamentet er støbt og i skrivende stund er bygningen, i form af gamle containere, ved at tage form.

Skrevet den. 25. august 2017

KARA/NOVEREN og Lejre kommune har i fællesskab besluttet at etablere en genbrugsbutik for at give borgerne mulighed for at købe nogle af de ting, som bliver afleveret på genbrugspladsen, men som faktisk er for gode til at smide væk. Tingene bliver rengjorte og måske repareret eller sat i stand – så de kan gavne deres nye ejere.

- Direkte genbrug er en markant samfundsmæssig tendens, hvor en større ressourcebevidsthed har gjort det langt mere populært og accepteret at bruge tidligere anvendte produkter, siger genbrugschef hos KARA/NOVEREN, Finn Kjær.

Mennesker, miljø og økonomi

Genbrugsbutikken Gensalg, som åbner 17. september 2017, drives på samme måde som en socialøkonomisk virksomhed. ”Et af formålene er at give arbejdsløse, sygemeldte eller andre udsatte personer mulighed for jobprøvning og erhvervspraktikforløb med henblik på at gøre dem klar til at vende tilbage til eller træde ind på arbejdsmarkedet”, udtaler borgmester i Lejre Kommune, Carsten Rasmussen.

Åbningsfest 17. september 2017, kl. 10

KARA/NOVEREN og Lejre Kommune inviterer til en spændende åbning, som kommer til at vise bæredygtighed på flere måder - så sæt endelig kryds i kalenderen!

For yderligere oplysninger

Kontakt genbrugschef Finn Kjær på telefon 46 34 75 52 eller på mail fk@karanoveren.dk eller leder af Gensalg Ditte Titskov på telefon 46 34 76 12 eller på mail dtv@karanoveren.dk

Fakta

•    En socialøkonomisk virksomhed tjener penge på almindelige markedsvilkår, men bruger overskuddet til at skabe arbejdspladser for udsatte eller finde svar på udfordringer inden for miljø og sundhed.

•    Genbrugsbutikken Gensalg er opført i genbrugsmaterialer i form af rå containere, der nu får nyt liv ved, at siderne og loftet skæres af de midterste containere, og de sættes sammen, så de danner ét stort rum med fritlæggende spær.