Har du en hjertesygdom? Så se her.

Mange oplever at livet bliver anderledes, når de får en hjertediagnose. Der kan være mange bekymringer og problemer at forholde sig til som følge af sygdommen, behandlingen og den ændrede livssituation.

Skrevet den. 3. august 2017

Uanset hvor du er i dit behandlingsforløb, og hvilke problemstillinger, der er størst for dig, har du mulighed for at deltage i Lejre Kommunes hjerterehabiliteringstilbud.

Hvad er hjerterehabilitering?

Formålet med hjerterehabilitering er at støtte dig i at håndtere dit liv med og efter en hjertesygdom, så du kan fortsætte din tilværelse på bedst mulige måde.

Hvem kan deltage?

Hjerterehabilitering er et tilbud til dig, der har hjertesygdom som stabil angina pectoris, hjertesvigt eller dig som er hjerteklapopereret. Du skal være bosat i Lejre Kommune. Det er gratis at deltage, men du skal selv sørge for transport. Du skal kunne tale og forstå dansk.

Forløbet:

Hjerterehabiliteringen foregår på hold. Forløbet strækker sig over 10 uger, hvor der er planlagt træning og undervisning to gange om ugen. Forløbet indeholder blandt andet: Oplæg med sygeplejersker og ergoterapeuter, kostvejledning samt fysisk træning ude i naturen eller på træningscenter. Desuden vil der være fokus på aktiv dialog mellem deltagerne.

Der vil være ca. 10 deltagere på holdet. Forløbet ligger mandag og torsdag formiddag og afholdes på Hvalsø Træningscenter med opstart i Uge 38.

For at deltage i forløbet skal du henvises via din egen læge eller den hospitalsafdeling, du er tilknyttet.

Læs mere på www.sundhed.dk/soft