Søg tilskud til bedre bredbånd der hvor du bor

Statslig bredbåndspulje giver lokale sammenslutninger af borgere mulighed for at søge tilskud til bredbåndsforbindelser. Første ansøgningsrunde løber frem til 31. oktober 2016.

Skrevet den. 3. september 2016

En ny bredbåndspulje gør det nu muligt at søge tilskud til etablering af bedre bredbånd i de områder, som i dag har dækning på under 10 Mbit download og 2 Mbit upload. Puljen kan søges af lokale sammenslutninger af borgere, og der er i alt afsat 200 mio. kr. frem til 2019.

Målet med puljen er at sikre, at sammenhængende områder med boliger, virksomheder eller sommerhuse, der forgæves har efterspurgt bedre dækning, nu kan søge tilskud til at få løst problemet. Der er i 2016 afsat 80 mio. kr. til at sætte målrettet ind i de områder, hvor teleselskaberne ikke af sig selv tilbyder en løsning til borgere og virksomheder. 

Mange familier og små erhvervsdrivende i Lejre Kommune har brug for bedre internetforbindelser. Dette her er en god mulighed for at løst problemerne med langsomme eller svigtende forbindelser. Jeg vil bestemt opfordre de ansøgningsberettigede husstande til at gribe muligheden og søge midler fra bredbåndspuljen, siger udvalgsformand Grethe Saabye, Udvalget for Erhverv & Turisme.

I Lejre Kommune er omkring 3000 husstande ansøgningsberettigede ifølge de kriterier, som gælder for bredbåndspuljen.

Lejreborgere der har brug for hjælp til ansøgningen kan få gratis hjælp fra rådgivningsvirksomheden Netplan. Kontaktperson: Michael Jensen, tlf.: 40 62 82 31.

Kriterier for tilskud

Aftalen fastlægger, at ansøgningerne til puljen skal vurderes ud fra nogle kriterier med forskellig vægtning.

  • Bredbåndspuljen er målrettet sammenhængende områder af boliger, virksomheder og/eller sommerhuse, der ikke har adgang til maksimalt 10 Mbit/s download og 2 Mbit/s upload. Adresser, der ikke har adgang til 5 Mbit/s download og 1 Mbit/s upload får en særlig prioritering ved vurdering af projekterne.
  • For hver bolig, sommerhus eller virksomhed, der er med i projektet, skal der mindst lægges 2.000 kroner i egenbetaling. Hvis kommunen er med, skal den også bidrage til finansieringen, og det bredbåndsselskab, der etablerer dækningen, skal også være med til at finansiere udrulningen.
  • Inden der kan søges om støtte fra bredbåndspuljen, skal ansøger have lavet en offentlig annoncering af sit projekt over for interesserede bredbåndsudbydere i minimum 3 uger.
  • Tilskud fra puljen kan ikke kombineres med BoligJobordningen for at få skattefradrag for arbejdsomkostninger ved etablering af bredbåndsforbindelser.

Se om du kan søge tilskud, der hvor du bor:

Bredbåndsstøtteområder er blevet kortlagt af Energistyrelsen

Ansøgningsfristen er mandag den 31. oktober 2016 for at søge om støtte i 2016.

Læs om, hvordan du søger støtte fra bredbåndspuljen på Energistyrelsens hjemmeside

Faktaboks

  • Bredbåndspuljen er en del af aftalen ”Vækst og udvikling i hele Danmark”.
  • Puljen er på i alt 200 mio. kr. I 2016 er der afsat 80 mio. kr., mens der fra 2017-2019 er afsat 40 mio. kr. Ordningen skal evalueres efter to år.
  • Dårlig dækning betyder i udgangspunktet under 5 Mbit/s download og 1 Mbit/s upload.
  • Det er forventningen, at puljen vil bidrage til bedre bredbåndsdækning for mellem 4.000 og 25.000 boliger, virksomheder eller sommerhuse.