Markedet kalder stadig på lokale og økologiske varer

Alle landmænd i Lejre Kommune, der har interesse i salg af lokale og økologiske varer bliver i dette efterår tilbudt personlig rådgivning i, hvordan de kan udvikle deres produktion i retning af de nye markedsmuligheder. Landmændene har taget godt imod tilbuddet, og nu åbnes der op for at endnu flere kan få kortlagt deres muligheder.

Skrevet den. 23. september 2016

Baggrunden for det nye initiativ fra Udvalg fra Erhverv & Turisme er, at Lejre erhvervsservice i de seneste år har modtaget stadig flere henvendelser fra detailhandlen, grossister og markedsoperatører, der ønsker at komme i kontakt med landmænd, der har interesse i at levere lokale fødevarer til butikker, køkkener eller markeder.

Region Hovedstaden har netop besluttet, at samtlige hospitalskøkkener i regionen skal lægges om til økologi, COOP tilbyder producenter at få detailhandelskørekort, så de kan blive bedre rustet til sælge lokale og økologiske varer til kædens 1.200 butikker, og Københavns Kommune arbejder for at få åbnet fem større madmarkeder næste sommer. 

Landmænd, der ser udviklingsmuligheder i kvalitetsfødevarer og lokalt salg, kan sende en mail til erhverv@lejre.dk. De vil herefter blive kontaktet af en forretningsudvikler, der vil stå for det videre forløb.