Tag med til Fishing Zealand

Lystfiskere, politikere, kommunalt ansatte, virksomheder, fiskeguider og mange andre mødes den 22. november 2016 på Sonnerupgaard Gods for at få inspiration til, hvordan bæredygtigt lystfiskeri på én gang kan skabe dejlige oplevelser for børn og voksne og udvikling til gavn for turisme og natur.

Skrevet den. 4. november 2016

International konference på Sonnerupgaard

Det er blevet tid til årets Fishing Zealand-konference. Dagen byder på en lang række oplæg og paneldebatter – og så serveres der naturligvis en bæredygtig frokost med lokale råvarer undervejs.

Mads Marschall, der er hovedarrangør af kokkekonkurrencen ”Sol over Gudhjem” er én blandt flere oplægsholdere. Han vil fortælle om, hvordan konkurrencen har haft stor betydning for Bornholms brand som gourmet-ø.

Rune Hylby, ’bandeleder’ i Grusbanden vil fortælle om det nye bande-samarbejde mellem lystfiskere, naturelskere og kommuner, der med gummistøvler og spader sammen vedligeholder vandløb til glæde for havørrederne.

Dagen byder også på en paneldebat om temaet; Naturbeskyttelse og benyttelse hvor bl.a. repræsentanter fra Stevns Klint, Biosfære Møn og Nationalpark Skjoldungelandet deltager.

Idet Fishing Zealand er en del af EU-projektet CATCH, vil der også deltage flere partnere fra bl.a. Tyskland, Polen og Litauen i år.

Alle er velkomne

Lejre Kommune er værtskommune for årets konference. ”Alle med interesse for lystfiskeri, turisme, naturpleje og –formidling er velkomne til konferencen. Der bliver rigtigt gode muligheder for at få nye kontakter, ny viden og idéer med hjem”, fortæller formand for Erhverv & Turisme Grethe Saabye.

Konferencen, som er gratis, vil finde sted d. 22. november kl. 9.00-17.00 på Sonnerupgaard Gods i Lejre kommune, men vær opmærksom på, at der kun er plads til 120 deltagere. Tilmelding foregår på lystfiskerbookingportalen www.fishtrip.dk.