Første spadestik til nyt multihus

Børnene i børneinstitutionen Lærkereden og brugerne af Øm Forsamlingshus kommer snart til at dele kvadratmetre. Tirsdag den 8. november tog borgmester Carsten Rasmussen det første spadestik til det nye multihus.

Skrevet den. 11. november 2016

Børn og voksne var mødt op i vinterkulden, da det første spadestik til det nye multihus i Øm blevet taget. Lærkereden og Øm Forsamlingshus skal i den kommende tid renoveres og bygges sammen til et fælles hus, hvor der er plads til både børneinstitution og lokalsamfund. Byggeprojektet skal give bygningerne et tiltrængt løft, men åbner også for, at flere foreninger og frivillige har bedre mulighed for at bruge bygningen og lokalerne, som ofte står tomme om aftenen og udenfor åbningstid. 

- Det første spadestik til ombygningen og renoveringen af Lærkereden og Øm Forsamlingshus, er et godt eksempel på, at der er plads til at tænke nyt og plads til berigende fællesskaber. Her i Lejre Kommune vil vi nemlig gerne leve visionen om, at vores kommune kan netop det, forklarer borgmester Carsten Rasmussen. 

Projektet har været længe undervejs, og kommer til at koste ca. 14 millioner kroner, hvilket er dyrere end først antaget.

- Selvom projektet er blevet dyrere, har vi valgt at holde fast i beslutningen. Det giver ikke mening at lade være. Vi tror på det som et vigtigt projekt for vores lokalsamfund, siger Carsten Rasmussen og fortsætter: Udover den politiske vilje, som ligger bag byggeprojektet, har der også været en stærk opbakning til projektet fra både forældre, foreninger og naboer. De har vist åbenhed og vilje til at tænke i fælles løsninger, hvilket har haft stor betydning for hele processen. 

Ombygning til multihus og renovering

Lærkereden og Øm Forsamlingshus vil i fremtiden blive et fælles multihus, der vil være et naturligt samlingspunkt for både børn og voksne. Renoveringen og ombygningen vil være med til at give forsamlingshuset og institutionen en tiltrængt ansigtsløftning og samtidig skabe nogle nye fælles arealer. 

Helt konkret bliver indgangspartiet i forsamlingshuset renoveret, så der kommer mere dagslys ind – lige som de indvendige flader i huset bliver renoveret, og der bliver etableret et handicaptoilet. Derudover vil forsamlingshusets eksisterende klimaskærm blive energirenoveret, hvilket vil give et lavere energiforbrug og færre driftsudgifter til energi. Der bliver også etableret et nyt produktionskøkken, et fælles kontor og et mødelokale, som vil komme både Lærkereden og forsamlingshuset til gavn.

De udendørs arealer er også en del af projektet. Her vil der blive bygget en stor legeplads og et udeareal, som vil give Lærkeredens børn og beboere og foreninger i området et frirum at boltre sig på. 

Den nye multihus forventes at være klar til indflytning i to etaper: Maj 2017 for forsamlingshusdelen og oktober 2017 for institutionsdelen. 

Billeder

Se billeder fra arrangementet