1,5 mio. kr. til renovering af Sæby-Gershøj Svømmebad

På Hornsherredvej lidt uden for Sæby ligger et af Danmarks meget få udendørs bade: Sæby-Gershøj Svømmebad. Badet er drevet af frivillige ildsjæle, og skaber hver sommer et frirum for alle dem, der besøger badet. Men badets tekniske anlæg fra 1979 trænger til en opgradering, og derfor har Lejre Kommune netop afsat 1,5 millioner kroner i budgettet til renovering.

Skrevet den. 4. november 2016

9.000 besøgende hopper hvert år i bassinet i sommermånederne, og deltager i de mange aktiviteter, som badet tilbyder. Sæby-Gershøj Svømmebad blev stiftet i 1979, og har lige siden starten været drevet af frivillige kræfter, der sørger for den daglige drift og arrangerer oplevelser for børn og voksne.

- Vi vil gerne være med til at sikre, at vi her i Lejre Kommune fortsat har muligheden for at lære børn i at omgås vand på en sikker måde. I Sæby-Gershøj Svømmebad har de frivillige skabt et frirum for mange, og badet bidrager til at styrke fællesskabet. Med bevillingen af de 1,5 millioner kroner til renovering kan det gode arbejde fortsætte, og badet være omdrejningspunkt for mange aktiviteter fremover, udtaler borgmester Carsten Rasmussen.

Alle skal kunne være med

Gennem de seneste 10 år har badet gennemgået en udvikling og fået flere nye tiltag, som kommer alle i Lejre Kommune til gode. Badet tilbyder fx svømmeundervisning til kommunens 4. klasser og børn i 6-7 års alderen og er med til at skabe rammerne om fødselsdage, skoleudflugter og aktiviteter i foreningslivet. 

- Grundtanken bag badet er, at alle skal kunne være med. Vi vil gerne være med til, at gøre det at blive fortrolig med vandet til en god oplevelse, siger formanden for Sæby-Gershøj Svømmebad Mikkel Heede og fortsætter: Jeg mener, at det er vigtigt, at børn her i kommunen bliver fortrolige med vand, da vi jo er omgivet af vand på begge sider af kommunegrænsen, fortæller frivillig bademester i Sæby-Gershøj Svømmebad Thomas Sylvest, og fortsætter:

- Vi går meget op i, at der skal være plads til alle. Badet skal være et sted, hvor man kan føle sig hjemme. Alle kan bruge grillen, og skal madpakken holdes kold, så lægger du den bare i køleskabet. Her i sommer havde vi fx nogle forældre, som spiste aftensmaden sammen, mens børnene var til svømmeundervisning, slutter han.

Godt samarbejde mellem de frivillige og kommunen

Thomas Sylvest og Mikkel Heede vil gerne fortsætte med at udvikle svømmebadet, men badet er fra 1979, og der er et behov for at opgradere det eksisterende bassin- og vandbehandlingsanlæg, hvis badet skal kunne leve op til de krav, der er i dag. Derfor er der blevet afsat 1,5 millioner på det kommunale budget i 2017 til renoveringen af badet.

- Renovationen er et omfattende projekt, som vil gøre Sæby-Gershøj Svømmebad bedre rustet til fremtiden. Vi kan tænke længere frem og søsætte flere af vores idéer. Renovationen vil også gøre det muligt for flere at benytte badet, fordi der kan være flere personer i bassinet ad gangen, når vi får installeret det nye anlæg, siger Mikkel Heede, som i øvrigt er rigtig tilfreds med det samarbejde, der har været med kommunen.

Thomas Sylvest supplerer:

- Samtidig ser vi også budgetkronerne, som en blåstempling af det arbejde, vi laver. Vi har aldrig været i tvivl om, at der er opbakning til badet, men budgetbevillingen giver lige et ekstra anerkendende skulderklap.

I løbet af den kommende tid vil der blive lavet en mere detaljeret analyse af det tekniske anlæg, og umiddelbart derefter vil der blive indhentet tilbud, så arbejdet kan nå at blive færdigt inden svømmebadet åbner i juni 2017.