Virksomhedsportal gør det lettere at finde lokale håndværkere

Lejre Kommune har lanceret en virksomhedsportal over håndværksvirksomheder. Virksomhedsportalen skal gøre det nemmere for borgere at finde en lokal håndværker. Det vil også blive nemmere for virksomhederne at finde relevante samarbejdspartnere.

Skrevet den. 17. marts 2016

I 2014 besluttede Udvalget for Erhverv & Turisme i Lejre Kommune, at der skulle udvikles en virksomhedsportal, der gør let at finde lokale håndværkere. Hensigten var at skabe synlighed over lokale virksomheder og give lokale virksomheder muligheden for at gøre opmærksom på sig selv.

Efter en konstruktiv proces, hvor der har været løbende dialog mellem Lejre Kommune og lokale virksomheder om form og indhold, er virksomhedsportalen nu blevet en realitet.

Portalen giver en hurtig og let tilgængelig oversigt over de leverandører, der kan løse opgaver inden for et givent område. Der kan søges inden for bestemte kategorier f.eks. VVS, tømrer og murer - eller der kan søges på fritekst inden for et givent emne, f.eks. vinduer.

Virksomhederne er selv ansvarlige for den tilgængelige information om deres virksomhed, og når brugerne klikker ind på siden, kan de bl.a. finde kontaktpersoner, billeder og referencer fra tidligere opgaver. Derudover er der også et kort, der viser hvor virksomheden ligger.

-      Virksomhedsportalen er et godt værktøj til at borgere lettere kan søge på lokale håndværksvirksomheder. For Lejre Kommune betyder det også, at medarbejderne lettere kan finde relevante leverandører til kommunale anlægsopgaver. Endelig vil det også være lettere for virksomhederne at finde en relevant samarbejdspartner og gå sammen om at byde på større opgaver, udtaler formand for Udvalget for Erhverv & Turisme, Grethe Saabye.

Foreløbig er det kun bygge- og anlægsvirksomheder, der er oprettet, men på sigt er det tanken, at der også kommer andre områder med i portalen.

-      Vi har lige lanceret portalen, så det er naturligvis ikke alle inden for bygge og anlæg, der har oprettet sig endnu, men det er gratis og nemt at oprette sig, så vi forventer, at de fleste vil komme med, tilføjer erhvervschef i Lejre Kommune, Thomas Hørdam.

Du kan finde linket til portalen her