Hjemmehjælpsfirma begæret konkurs

Det private firma Vitapleje, som leverer hjælp til rengøring og tøjvask hos nogle af Lejre Kommunes ældre borgere, er blevet begæret konkurs.

Skrevet den. 1. marts 2016

– Vi tager kontakt til alle berørte borgere og sørger for, at de får den aftalte hjælp fra en anden leverandør, siger udvalgsformand Leif V. Nielsen, Udvalget for Social, Sundhed & Ældre.

Som en del af "Frit Valg"- ordningen i Lejre Kommune, har 126 borgere valgt at modtage praktisk hjælp i form af rengøring og tøjvask fra det private hjemmehjælpsfirma Vitapleje. Firmaet blev imidlertid begæret konkurs i går eftermiddags, mandag den 29. februar.

Derfor finder Lejre Kommune nu en afløser til Vitaplejes opgaver, så ingen borgere kommer til at mangle den hjælp, de skal have.

- Vi arbejder på at få en aftale i stand hurtigst muligt, det vil sige inden for få dage, og vi følger op på hver enkelt af Vitaplejes aftaler med de 126 Lejreborgere. For nogle borgere vil det betyde en lille forsinkelse i forhold til de oprindelige aftaler om tøjvask og rengøring, de havde med Vitapleje, og for andre vil der ikke være nogen forsinkelse - det vil blot være en anden leverandør, som udfører opgaverne, fortæller udvalgsformand Leif V. Nielsen, Udvalget for Social, Sundhed & Ældre.

Lejre Kommune har sendt et informationsbrev ud til alle 126 borgere, der bliver berørt af Vitaplejes konkurs, og kommunen er netop nu også i gang med at ringe rundt til alle for at følge op på hver enkelt aftale.

Når der er indgået en aftale med en ny leverandør, vil alle berørte borgere få mere information.