Niels Jørgen Steensig er fundet død

Den 71-årige Niels Jørgen Steensig, som har været forsvundet siden natten til torsdag den 9. juni, er nu fundet død. – Det er meget ulykkeligt. Vi havde håbet til det sidste, at det ville lykkes at finde ham i god behold, siger udvalgsformand Leif V. Nielsen, Udvalget for Social, Sundhed & Ældre. De pårørende er orienteret.

Skrevet den. 14. juni 2016

Efter flere døgns intens eftersøgning kunne politiet i dag indstille arbejdet, da Niels Jørgen Steensig blev fundet død. Ifølge politiet blev han fundet død i Kornerup Å tæt ved Ledreborg Allé.

Den 71- årige plejehjemsbeboer havde forladt sin bolig på Plejecentret Bøgebakken i Lejre kl. ca. 03 natten til torsdag den 9. juni. Personalet på plejecentret reagerede hurtigt med at søge efter ham i området lige omkring Bøgebakken, og tilkaldte kort tid efter politiet, da de ikke fandt ham.

De pårørende blev også orienteret, og har gennem hele forløbet været i tæt kontakt med både politiet og ledelsen på plejecentret.

Siden Niels Jørgen forsvandt, har politiet søgt efter ham med både hundepatruljer og helikopter og en drone med varmesøgende udstyr. Fredag den 10. juni blev også Hjemmeværnet tilkaldt, og de hjalp med eftersøgningen overalt i lokalområdet ved at opsøge private adresser og lede i skure, udhuse osv.

-      Der er ydet en massiv eftersøgningsindsats af politiet, hjemmeværnet og medarbejderne på plejecenteret. Også mange beboere i lokalområdet har været ude og lede og har delt efterlysningen på sociale medier. Desværre har det alligevel fået sådan en trist afslutning, siger udvalgsformand Leif V. Nielsen, Udvalget for Social, Sundhed & Ældre.

Åbne plejecentre

Lejre Kommunes plejecentre fungerer som private boliger, og beboerne kan i teorien gå ind og ud, som de vil. I praksis følger personalet dog beboerne tæt - særligt de beboere, som er demente eller har en anden form for nedsat funktionsevne, og som kan finde på at forlade deres bolig og flakke rundt.

-      Det handler både om borgernes personlige frihed og om deres sikkerhed. Vi skal arbejde professionelt og omsorgsfuldt med vores beboere for at de har et godt og værdigt liv, mens de bor hos os - samtidig med at sikkerheden skal være i orden. Vi vil naturligvis evaluere hele dette hændelsesforløb og vurdere, om det giver anledning til at ændre ved sikkerhedsprocedurerne på plejecentrene i kommunen, slutter Leif V. Nielsen. 

Kontaktinformation:

Udvalgsformand Leif V. Nielsen, Udvalget for Social, Sundhed & Ældre, tlf.: 20 26 15 00, lein@lejre.dk
Direktør i Lejre Kommune, Henrik Nielsen, tlf.: 20 47 61 69, henn@lejre.dk