Frivillige opfyldte store drømme i Kirke Hyllinge Hallen

Den 9. januar havde KHSK Håndbold i Kirke Hyllinge Hallen æren af at være vært for afviklingen af to U18-herrelandskampe mellem henholdsvis Kroatien-Frankrig samt Danmark-Slovenien.

Skrevet den. 22. januar 2016

– Jeg synes, det var en fantastisk dag, og jeg føler mig stolt over det, vi har udrettet i fællesskab, fortæller Pernille Bendtsen, som var en af de 100 frivillige, som var involveret i planlægningen og afviklingen af det store arrangement

Udsolgt inden kampen

Drømmen for KHKS Håndbold var at fylde hallen og give en fantastisk håndboldoplevelse til egne medlemmer men også til det øvrige lokalområde og meget gerne håndboldinteresserede langvejs fra.

Drømmen blev til virkelighed, da arrangementet var udsolgt flere dage i forvejen og billetterne blev solgt til folk også langt uden for kommunens grænser. De frivillige var stolte over at sætte Kirke Hyllinge på landkortet, og stoltheden blev kun større, da Dansk Håndbold Forbund og spillerne var meget tilfredse med det professionelle arrangement fra start til slut.

Halpersonalet fra Lejre Kommune deltog også og var især behjælpelige med de sidste hektiske forberedelser før det hele gik løs hvor mange praktiske detaljer pludselig skulle løses.

- Alle frivillige tog hver deres opgave seriøst og knoklede på. Hele arrangementet byggede op på samarbejde og kommunikation, og vi frivillige nød at se det hele tage form - og endelig - det færdige resultat, da det hele var iscenesat og i gang med en virkelig god stemning og en fantastisk kulisse, fortæller en anden frivillig i klubben, Line Jacobsen. 

- Det er en utrolig flot indsats, de frivillige har lagt i at realisere dette arrangement, og så er det er et godt eksempel på, hvad der kan komme ud af lokale fællesskaber. Dem har vi heldigvis mange af i Lejre Kommune, og i vores nye udviklings- og brandingstrategi er netop fællesskaberne et af de helt centrale indsatsområder, vi gerne vil have endnu mere af, siger udvalgsformand Claus Jørgensen, Udvalget for Kultur & Fritid.

Samarbejde med naboklubber

Et så stort arrangement er en oplagt mulighed for samarbejde med andre klubber og foreninger. KHKS Håndbold inviterede derfor KHIF Gymnastik til at stå for underholdningen i pausen, ligesom Kirke Såby og HSG Håndbold fra Gevninge deltog med mange håndboldbørn, der sammen med håndboldbørn fra KHKS Håndbold stod for indløb med spillerne fra de fire nationer. 

En lokal hovedsponsor hjalp med økonomisk støtte til arrangementet og andre sponsorer og samarbejdspartnere leverede præmier til lodtrækning i pausen blandt publikum.

- Jeg følte, at jeg var med i noget stort, og det var det jo også! Det kunne være sjovt at prøve igen, sagde et af de håndboldbørn, som var med til indløb, da spillerne kom på banen, Laura Jacobsen.

En anden håndboldpige, Clara Jacobsen, fortalte:
- Det er underligt at vide, at det er de drenge, der bliver professionelle og kommer på det "rigtige" landshold på et tidspunkt. Jeg tror jeg gik ved siden af den højeste på Danmarks hold.

Ny aktivitetscenter på vej

Stemningen undervejs var fantastisk og blev godt hjulpet på vej af klubbens speaker der flere gange lod sig rive med, og udnævnte hallen til Kirke Hyllinge Arena. En større hal er nemlig også en del af drømmen hos KHKS Håndbold i Kirke Hyllinge, og drømmen er faktisk ved at tage form.

Lejre Kommune har nemlig bevilliget 15 mio. kr. til udvikling af hallen og en lokal projektgruppe arbejder for at skaffe yderligere millioner for at muliggøre at projektet i stedet for kan omdannes til en ny hal i forbindelse med den eksisterende hal således at der kan opstå en helt nyt Aktivitetscenter.