Lejre Kommune åbner for genoptræning i vand

Den 3. januar 2017 åbner Lejre Kommune varmtvandsbassinet på Bøgebakken Pleje- og Sundhedscenter i Allerslev. – Det er rigtig godt, at vi nu får denne ekstra dimension i det kommunale tilbud om genoptræning, siger borgmester Carsten Rasmussen.

Skrevet den. 18. december 2016

Træning i varmt vand kan noget særligt. Det kan nedsætte smerter og give større bevægelighed, og for nogle er det en skånsom måde at genvinde sin fysiske styrke på.

Med åbningen af varmtvandsbassinet på Bøgebakken kan Lejre Kommunes fysioterapeuter og ergoterapeuter visitere borgere, der har særligt gavn af træning i vand, til at træne i varmtvandsbassinet.

Det er eksempelvis borgere som Charlotte Madsen, der efter en kræftsygdom har haft behov for at genoptræne bevægeligheden i sin skulder. For hende har træningen i det varme vand været en helt rigtig måde at opnå gode resultater på vejen tilbage fra et sygdomsforløb:

-      Jeg er meget glad for den træning, jeg har fået i vandet. Det har betydet, at jeg har kunne bevæge min arm ud i nogle yderpositioner, som jeg ellers ikke kunne, og den kompetente fysioterapeut der fulgte mig, har hele tiden kunne vejlede mig, så jeg fik mest muligt ud af træningen i bassinet. Jeg er helt sikker på, at jeg ikke havde kunne nå de samme resultater med min træning, hvis jeg ikke havde trænet i vandet, siger Charlotte Madsen.

Til gavn for flere

Dem, der får glæde af bassinet, er først og fremmest de borgere fra Lejre Kommune, som bliver visiteret til træning gennem kommunen.

Men flere skulle gerne kunne få glæde af bassinet, fortæller borgmester Carsten Rasmussen:

-      Vi vil gerne udnytte kapaciteten og lave aftaler med foreninger om, at deres medlemmer også kan få glæde af at bruge varmtvandsbassinet. Vi er i netop i disse uger i dialog med Folkeligt Oplysningsforbund, FOF, om at indgå en samarbejdsaftale, så FOF kan tilbyde holdtræning i varmtvandsbassinet, siger han. 

Når der er indgået aftale om foreningers brug af bassinet, vil Lejre Kommune informere om mulighederne – indtil da er bassinet forbeholdt borgere, der er visiteret til kommunal genoptræning.

Faktaboks
  • Varmtvandsbassinet på Bøgebakken blev bygget samtidig med første etape af Bøgebakken Pleje- og Sundhedscenter, som blev indviet i 2007.
  • På grund af fejl og mangler i konstruktionen af bassinet opstod der en tvist mellem Lejre Kommune og det firma, som havde stået for byggeriet – og en efterfølgende voldgiftssag i retten betød yderligere forsinkelser.
  • Den officielle åbning af bassinet foregår den 3. januar 2017 på Bøgebakken Pleje- og Sundhedscenter kl. 13-15. Alle er velkomne.