Hvalsø Skole har vundet skolestartskampagnen "Børn på vej" 2016

Eleverne i 0.klasse på Hvalsø Skole har været både dygtige og heldige. De har nemlig vundet konkurrencen i årets skolestartskampagne ”Børn på vej” 2016 i Lejre Kommune.

Skrevet den. 15. december 2016

På Hvalsø skole sad der nogle meget spændte og forventningsfulde elever fra 0. klasse, da vinderen af skolestartskampagnen 2016 skulle offentliggøres. Det var derfor nogle meget stolte og glade børn, som fik overrakt et diplom og en check på 1.000 kroner af Borgmesteren Carsten.

Den landsdækkende kampagne ”Børn på vej” kørte i ugerne 32-36. Kampagnen har til formål, at få bilisterne til at tage hensyn til de nye små trafikanter og at få forældrene til at træne skolevejen til fods eller på cykel med deres barn.

Borgmesteren Carsten Rasmussen var på Hvalsø Skole, for at overbringe det flotte diplom og en præmie på 1000,- kr. til 0. klasserne. Hvalsø Skole blev udtrukket ved lodtrækning iblandt de skoler i Lejre Kommune, som har deltaget i skolestartskampagnen.

”Det er rigtig vigtigt at passe på de nye, små elever i trafikken. Mange af dem har ikke erfaringer med at gå eller cykle i trafikken og har brug for støtte fra deres forældre, deres lærere og andre voksne. Derfor er det rart at kunne belønne skolerne for deres gode arbejde med at lære børnene om sikker trafik”, sagde Borgmester Carsten Rasmussen under overrækelsen af vinderpræmien.

Selv om enkelte elever mente, at pengene skulle bruges på pebernødder, er det aftalt, at de skal bruges til en bus, når eleverne skal til Nytårskoncert i København med Sjællands Symfoniorkester.

Skolestartskampagnen ”Børn på vej”

Via vejkantplakater ude ved alle skolerne blev bilisterne mindet om, at de skulle passe på de nye elever. Ved skolestart fik 0.klasses elever udleveret et opgavehæfte som de skulle løse sammen med lære eller deres forældre. Kampagnen hjælper både skolerne og forældrene, med at sætte fokus på et meget vigtigt emne.

Hjælp til forældre om børn og trafik

Kampagnen ’Børn på vej’ sætter fokus på, at alle børn skal lære at blive sikre i trafikken. Små børn lærer trafik ved at øve sig mange gange sammen med deres forældre. Store børn skal ofte have gentaget, hvad de skal have fokus på i trafikken. Fælles for alle børn er, at deres forældre er rollemodeller i trafikken. Det og meget andet kan forældre læse om på www.sikkertrafik.dk/forældre. Hjemmesiden er lanceret af Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden og skal hjælpe forældre med at lære deres børn at begå sig sikkert i trafikken.