”FAMLY” giver endnu mere tid til nærvær

Fra januar 2017 får daginstitutionerne og dagplejen i Lejre Kommune glæde af den digitale platform FAMLY. Det gør kommunikationen mellem forældre og dagtilbuddet lettere og frigiver mere tid hos pædagoger og dagplejere til at være sammen med børnene.

Skrevet den. 21. december 2016

Med den nye digitale platform bliver det nemmere at kommunikere med forældrene om, hvad der foregår i daginstitutionen og ordne de praktiske ting i hverdagen. Forældrene kan bl.a. nemt tjekke deres barn ind og ud, registrere ferie og sygdom og skrive beskeder til personalet.

Nogle af Lejre Kommunes børnehaver har allerede testet den nye platform, og mange af forældrene er begejstrede:

- Platformen har givet pædagogerne mere tid til nærvær – især omkring hente- og bringetid, hvor de ikke længere skal bruge så meget tid på registrering og telefonopkald. Det er rart at tænke på, at der er blevet mere tid til at vinke farvel og tage sig af dem, der måske har brug for lidt ekstra opmærksomhed, siger forælder i Osted Børnehave Lone Jepsen og fortsætter: Jeg oplever også mere overskud i hverdagen, fordi jeg som forælder kan sidde hjemme i sofaen i ro og mag og få overblik over praktiske ting som fx. kommende ture og ferietilmelding. Jeg kan også skrive beskeder til ledelse og personale og på den måde videregive information eller stille spørgsmål, som jeg ellers ikke når i det daglige eller husker, når jeg er i børnehaven. Det betyder også færre afbrydelser for pædagogerne, fordi de kan finde de nødvendige beskeder fra os i systemet, når det passer dem.

Også pædagoger og ledere i daginstitutionerne er begejstrede:

- Vi kan hurtigt få et overblik over, hvordan hverdagen ser ud, fx om der er nogen, der er syge eller på ferie. På den måde kan vi udnytte vores ressourcer bedst muligt, så vi kan bruge endnu mere tid med børnene, siger områdeleder Yvonne Frandsen.

Og pædagog Joan Andersen forklarer videre:

- Mange af forældrene værdsætter den mere direkte kommunikation. Den digitale platform gør nemlig, at vi hurtigere kan komme i dialog med hinanden, og det er med til at gavne den daglige kommunikation mellem os og forældrene.

Mere indblik i de daglige aktiviteter

Pædagogerne kan med den digitale platform hurtigt lægge billeder op fra skovturen eller skrive en kort tekst om dagens aktiviteter og begivenheder:

- Det betyder, at jeg som forælder har bedre mulighed for at følge med i, hvad mit barn laver - og det er også dejligt, at jeg har noget at tage udgangspunkt i, når vi herhjemme skal snakke om, hvordan dagen er gået, forklarer forælder Lone Jepsen og fortsætter: Det giver mere nærvær, fordi jeg føler, at jeg får et bedre indblik i de sjove og interessante øjeblikke, som min dreng oplever i løbet af dagen.

FAMLY bliver implementeret i dagplejen og alle kommunale og selvejende daginstitutioner i starten af 2017. Den virker på alle computere, tablets og smartphones.