Ministerbesøg med fokus på de frivillige

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann besøgte Lejre Kommune torsdag den 14. april for at høre om samarbejdet mellem kommunen og civilsamfundet, blandt andet i forhold til flygtninge.

Skrevet den. 15. april 2016

– Vi er glade for at kunne dele vores erfaringer med Karen Ellemann, og vi er stolte over at kunne fortælle om den fantastiske indsats, mange frivillige borgere i Lejre Kommune yder, siger borgmester Mette Touborg.

Karen Ellemann blev budt velkommen på Herthadalen, hvor hun fik en introduktion til det frivillige flygtningearbejde i Lejre Kommune - dels i form af projektet "Lokalsamfundet Bygger Bro" og dels gennem Frivillignet - Lejre Flygtningevenner.

Derefter gik turen med bus til Kirke Sonnerup, hvor ministeren undervejs fik mulighed for at høre om "+DIG"- et samarbejdsprojekt mellem Helsefonden, Socialt Udviklingscenter og Lejre Kommune. Projektet skal komme børn og unges ensomhed i Lejre Kommune til livs ved at involvere foreninger, virksomheder, unge, voksne samt skoler, SFO'er med mere.

Besøg hos familien Bilal

I Kirke Sonnerup var Karen Ellemann inviteret hjem til familien Bilal fra Syrien, som har boet i Lejre Kommune i halvandet år. Her blev ministeren trakteret med er overdådigt kaffe- og kagebord, og hun fik lejlighed til at tale med familien om, hvordan de er ved at blive en del af lokalsamfundet blandt andet takket være de frivilliges indsats.

Ministerbesøget sluttede med en caféaften i Hvalsø Kulturhus. Her afholdt Frivillignet - Lejre Flygtningevenner sit månedlige spis-sammen-arrangement for flygtninge og danskere, som kan mødes i uformelle rammer og have en hyggelig aften sammen.

Her fik Karen Ellemann talt med flere af deltagerne, mens snakken om bordene gik livligt og stemningen var god. Efter en times tid takkede ministeren for dagens oplevelser.

- Jeg er imponeret over den indsats, de frivillige i Lejre Kommune gør for de nyankomne flygtninge. Blandt andet har caféaftenerne i Hvalsø Kulturhus, hvor flygtninge bidrager aktivt og hjælper hinanden med at falde til i Danmark, gjort et stort indtryk på mig. Flygtninge, der har været i Danmark i længere tid, er nemlig en særligt vigtig ressource, til at hjælpe andre flygtninge. Det viser endnu engang, at frivillighed spiller en helt afgørende rolle i forhold til at integrere de nyankomne i det danske samfund, udtaler social- og indenrigsminister Karen Ellemann.