Hærværk i Gevninge koster fra den fælles kasse

Knækkede træer og ødelagte skilte er resultatet af hærværk begået i Gevninge i weekenden den 15.-17. april.

Skrevet den. 22. april 2016

– Det synes vi selvfølgelig er rigtig ærgerligt, for kommunens penge kan bruges bedre end til reparationer efter hærværk, siger udvalgsformand Martin Stokholm, Udvalget for Teknik & Miljø.

De grønne områder rundt omkring i byer og landsbyer er noget, alle der bor og færdes i områderne har glæde af. Og skiltningen langs vejene er naturligvis en vigtig del af en velfungerende infrastruktur i kommunen.

Derfor var det også med ærgrelse, at Lejre Kommunes medarbejdere fra Vej & Park efter sidste weekend mødte synet af hærværket i Gevninge. Det er nemlig ikke mere end et par måneder siden, det skete sidste gang - også i Gevninge: I marts måned blev vinterafskærmningen langs Lindeborgvej rykket rundt og skulle repareres, ligesom et skilt ved Trælleruphallen var blevet ødelagt.

- Vi anmelder hærværket til politiet, og vi har besluttet at tage kontakt til både beboere og de institutioner og butikker, som ligger i Gevninge. Forhåbentlig kan vi hjælpe hinanden med at passe godt på vores fælles områder, og være opmærksomme på, hvad der foregår, siger Martin Stokholm.

Omkostningerne ved at genplante blot ét af de ødelagte træer i Gevninge og passe og vande det over en periode på 3 år er i omegnen af 5000 kr. I alt vurderer Vej & Park, at regningen for de to gange hærværk i Gevninge inden for de sidste måneder løber op i en udgift på ca. 25.000 kr.

-Gevninge er en dejlig by med stærke fællesskaber blandt både børn, unge og voksne. Jeg håber, at alle der bor og færdes her, vil være med til at passe godt på hinanden og på byen, slutter Martin Stokholm.