Aktiviteterne blomstrer i Lejre Kommune

Aktivitetsniveauet er højt i Lejre Kommune – det mærker man i Udvalget for Kultur & Fritid. Allerede nu er udvalgets ”Pulje til andre kulturelle aktiviteter” ved at være brugt. Det vidner om hvor mange ildsjæle, der allerede nu har søgt om midler til at realisere en lang række spændende tiltag inden for kultur- og fritidsområdet.

Skrevet den. 22. april 2016

-      Det er en positiv udvikling, at så mange mennesker gennem deres initiativer ønsker at gøre Lejre Kommune til et levende og mangfoldigt sted at være og besøge, udtaler udvalgsformand Claus Jørgensen.

-      Alene ved sidste udvalgsmøde havde vi 12 ansøgninger til behandling, og det er jo virkeligt et tegn på den store virkelyst, der hersker her i området. Det betyder selvfølgelig også, at udvalget skal vælge i mellem de indkomne ansøgninger, siger han.

Fra legeplads til koncerter

Spændvidden af emnerne for de mange indkomne ansøgninger har været stor, og der er blevet imødekommet tiltag for både de store og de små. Således kan de mindste og deres forældre se frem til, at Sæby Bylaug med støtte fra udvalget får anlagt en dejlig legeplads lokalt i området.

De lidt større børn skal også bevæges. Dette kommer til at foregå gennem et børnecykel-løb, der skal stimulere skolebørns brug af cyklen i fritiden, så de også kommer ud og snuse til naturen. Det er DGI Midt- og Vestsjælland samt Mountainbike klubben Mud N' Ride der står bag dette initiativ.

At der også skal være plads til refleksion vidner bevillingen til familien Falck fra Egholm Gods om. Her er skal godsets 800 årige historie fortælles gennem bogudgivelsen "Vores Egholm", og dette initiativ har også til hensigt at støtte kommunens kulturhistoriske turisme og bevidstheden om vores lokale historie.

Lydlandskabet bliver også tilgodeset, for med udvalgets bevilling og underskudsgaranti til Kulturkaravanen kan alle se frem til en lang række koncerter, hvor den gode musikalske oplevelse står i centrum.

Udvalget for Kultur & Fritid vil i de kommende måneder se på kriterierne for puljen, så midlerne fra 2017 i endnu højere grad kan tilgodese nye initiativer og aktiviteter.