Lejre Kommune præsenteres i Letland

I uge 39 gæstes Lejre af 33 elever og lærere fra Lejres lettiske venskabsbyer Kandava og Mersrags. Sammen med unge fra alle Lejres skoler, er i alt 71 elever og lærere i gang med det årlige fællesprojekt for unge fra alle Lejres Skoler: Camp 34.

Skrevet den. 25. september 2015

Projektet, som afholdes for tredje år i træk, tager i år udgangspunkt i Lejre Kommunes Vision om Vores Sted.

Sammen skal eleverne fra Danmark og Letland i løbet af ugen udforske, dokumentere og dele oplevelser og minder, der gør "Vores Sted" til deres eget sted.
De lettiske elever vil på de enkelte skoler  fortælle for alle skolens elever, om det sted de kommer fra. Målet med ugen er at komme tættere på at de to kulturer, mødes og udveksle viden om hvad der knytter os hver i sær, til dér hvor vi føler vi hører til: Vores Sted.

De lettiske elever er indkvarteret privat hos de danske elever, i alle dele af Lejre Kommune.

Ugen kommer til at byde på private oplevelser, såvel som mange fælles oplevelser i skolerne. De mange aktiviteter har som mål, at give eleverne læring om de spor vi sætter os i livet og specielt de spor vi sætter det sted vi bor, ved vore handlinger. Der arbejdes også med læring om de spor som andre mennesker, steder og oplevelser sætter i os hver i sær.

Ugen byder blandt andet på Street Art hvor et 5 x 8 meter gavlmaleri opstår i Gevninge Bygade. Der fremstilles møbler af Paller og Kabeltromler til alle skoler og laves film om "Vores Sted" i Lejre Kommune.
Lokale idrætstilbud udforskes i Hvalsø, hvor der bydes på Yoga for alle 71 deltagere, Parkour, Klatring, Tennis og Dans.
Torsdag aften  er der fest og fernisering på Hvalsø Skole , hvor eleverne afslører deres bud på Vores Sted.

Når flyet letter fredag formiddag fra Kastrup er håbet at  Camp 34 har sat et grundigt aftryk i Vores Sted.