Frivillig Fredag sætter fokus på fællesskaber

Lejre Kommune inviterer alle nuværende og kommende frivillige til en festlig aften den 25. september med fokus på dét, der gør det sjovt og meningsfuldt at være frivillig: Fællesskaber.

Skrevet den. 7. september 2015

- Vi vil gerne hædre de frivillige og samtidig mødes om at få endnu flere fællesskaber til at gro her i vores lokalområde, siger udvalgsformand Claus Jørgensen, Udvalget for Kultur & Fritid.

"Grokraft for fællesskaber" er årets tema for Frivillig Fredag. Ikke kun i Lejre Kommune, men over hele landet, hvor Frivillig Fredag er blevet en fast tradition.

I Lejre Kommune vil fejringen af Frivillig Fredag foregå i Laden på Sonnerupgaard Gods, som danner rammen for både foredrag, mad og musik. Og skulle man have en god idé til en fælles aktivitet eller et initiativ, man gerne vil samarbejde med andre om, ja så kan man få 2 minutters taletid til at fortælle om sin idé.

Lejre Kommune har også inviteret administrerende direktør for Roskilde Festival, Signe Lopdrup, til at holde oplæg om frivillighed. Signe er tidligere leder af bl.a. Copenhagen Jazzfestival, og har arbejdet med frivillige gennem mange år.

Ser man på Lejre Kommunes andel af frivillige, skiller kommunen sig positivt ud blandt de øvrige kommuner i Region Sjælland, og det har en stor betydning for lokalsamfundet, siger udvalgsformand Claus Jørgensen:

- Tænk på, hvad det betyder for børn der går til spejder eller fodbold, at der er frivillige kræfter, som stiller op den ene aften eller weekend efter den anden. Eller tænk på, hvad det betyder for de ældre fra ældrecentret, at der er frivillige cykel-chauffører, der kører rundt med dem, så de får vind i håret. Jeg er stolt over at bo et sted, hvor så mange mennesker engagerer sig i at være frivillig på den ene eller den anden måde, slutter han.

Om Frivillig fredag:

Da forhenværende socialminister Benedikte Kiær åbnede frivillighedsåret 2011, udnævnte hun samtidig den sidste fredag i september til national frivillighedsdag. Dagen har fået navnet Frivillig Fredag. Den vil altid falde på den sidste fredag i september

I år er temaet for Frivillig Fredag Grokraft for fællesskaber.

Temaet er valgt, fordi fællesskaber er en vigtig del af vores demokrati, der kommer til udtryk i et levende civilsamfund i mange forskellige sammenhænge - fx i frivillige foreninger, ved festlige begivenheder, hvor vi har det sjovt sammen, eller når den lokale købmand eller børnehave lukker, og vi går sammen for at finde en god løsning.

Fællesskaberne bidrager med øget livsglæde og ressourcer for den enkelte og gør vores samfund stærkere ved at skabe tillid og tryghed og derved større sammenhængskraft.

Kilde: www.frivilligfredag.dk