Døgnbemandet ambulanceberedskab får base i Hvalsø

Fra 1. februar 2016 vil brandstationen i Hvalsø også huse et døgnbemandet ambulanceberedskab, når Falck flytter ind. – Det vil helt sikkert være til gavn for borgernes sikkerhed og tryghed at have et nærliggende ambulanceberedskab, udtaler borgmester i Lejre Kommune, Mette Touborg.

Skrevet den. 22. maj 2015

Når en Lejreborger ringer efter ambulancehjælp, er det en af Falcks ambulancer, som rykker ud. Det er nemlig Falck, der har kontrakt med Region Sjælland om at varetage al ambulancekørsel i regionen.

Sådan vil det også være fremover, men senest fra den 1. februar næste år vil ambulancen ofte komme fra Hvalsø, når der er brug for akut hjælp i lokalområdet. Det sker som følge af, at Falck har ønsket at placere et døgnbemandet ambulanceberedskab i Hvalsø, og derfor har været i dialog med Lejre Kommune med henblik på at få en aftale på plads.

-      Vi har kigget på, hvordan vi bedst opfylder de krav til responstid, som vi skal leve op til. Vi vil gerne placere en ambulance i Hvalsø, når vi ikke er ude at køre - for det vil gøre det muligt for os at nedsætte responstiden og komme hurtigere frem til flere steder i området, fortæller regionsdirektør i Falck, Sean Erik Bisgaard.

Brandfolk og ambulancefolk kan lære af hinanden

Ambulancen og de to ansatte, der kommer til at udgøre ambulanceberedskabet, får til huse på brandstationen på Horseager i Hvalsø sammen med brandfolkene i Lejre Beredskab.

-      Det er rigtig godt, at vi kommer til at have base på en brandstation, og vi er meget glade for, at kommunen har set positivt på dette ønske. Brandfolk og ambulancefolk arbejder jo tit sammen, når de bliver kaldt ud til en ulykke, og de to faggrupper kan helt sikkert lære noget af hinandens kompetencer. Vi tror på, at et bedre kendskab til hinanden også vil give en bedre opgaveløsning for borgerne, siger Sean Erik Bisgaard.

Han oplyser også, at det ambulancemandskab som skal varetage opgaven, indgår i en rotationsordning med personalet fra Station Roskilde, for dermed at fastholde et højt fagligt niveau.

Også den nordlige del af Lejre Kommune er i kikkerten, når Falck arbejder videre med at finde gode steder at placere sine ambulancer.

-      Lige nu er vi i dialog med Falck om at placere et ambulanceberedskab i Kirke Hyllinge. Jeg så meget gerne, at også andre dele af kommunen kunne være base for et ambulanceberedskab, slutter borgmester Mette Touborg.