Ny aktivitetsbane skal styrke fællesskabet i Kirke Såby

Ny aktivitetsbane på Kirke Saaby Skole skal styrke fælleskabet i Kirke Såby, hvor folk i alle aldre får mulighed for at være aktive sammen. Banen bliver indviet fredag d. 26. juni 2015 kl. 9.00 af udvalgsformand for Social, Sundhed & Ældre, Leif V. Nielsen.

Skrevet den. 22. juni 2015

Lange, lyse og lune dage - og tid til udendørs aktiviteter. Den nye aktivitetsbane på Kirke Saaby Skole er derfor et godt bud på et sted, hvor man både kan røre sig og få frisk luft - mens man ovenikøbet har mulighed for at møde andre borgere.  

Projektet om fitnessbanen er blevet til i et samarbejde mellem Kirke Saaby Skole og lokalsamfundet. Det tog sin begyndelse på initiativ af to borgere, Jesper Reumert og Christian Theilmann, som netop ønsker at samle borgerne på en aktiv og sundhedsfremmende måde. Dette er i tråd med Lejre Kommunes vision om, at borgerne i Lejre Kommune skal være så sunde, aktive og selvhjulpne som muligt i alle livets faser.

Aktivitetsområdet giver med sine fire fitnessredskaber mulighed for forskellige fitnessøvelser. Desuden rummer banen en tribune af lærkesveller, der både kan fungere som et aktivitets-redskab og som tilskuerpladser.

Banen kan bruges i undervisningsøjemed - såvel som i forenings- og fritidsregi. Tribunen kan eksempelvis bruges til teater- og musikfremvisninger - det er kun kreativiteten, der sætter grænser. "Vi er meget begejstrede for vores nye bane, og vi ser frem til at bruge den i undervisningen, hvor vores bl.a. vores Sportslinje kan drage stor nytte af den" udtaler Skoleleder Sanne Sørensen.

Det er den danskejede virksomhed, Uno, der står bag opførelsen af banen. Firmaet forhandler legeredskaber, multibaner og udendørs fitnessredskaber fra flere af Europas største og førende producenter.