Lejre blandt top-10 kommuner med laveste ledighed

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er Lejre blandt de 10 kommuner i Danmark, hvor der er færrest ledige borgere. – Det er en rigtig god nyhed, siger udvalgsformand Christian Plank, Udvalget for Job & Arbejdsmarked.

Skrevet den. 6. juli 2015

Allerlaveste ledighed finder man, ifølge opgørelsen fra Danmarks Statistik, i Allerød Kommune, hvor ledighedsprocenten er nede på 2,1 procent. I Lejre Kommune er ledigheden 2,9%, hvilket placerer kommunen på top-10 listen over kommuner med laveste ledighed sammen med kommuner som Hørsholm, Rudersdal, Lemvig og Skanderborg.

Hvordan har Lejre Kommune arbejdet med beskæftigelsesindsatsen for at få dette gode resultat? Udvalgsformand Christian Plank, Udvalget for Job & Arbejdsmarked, udtaler:

-  Der er mange faktorer, som spiller ind. Dels arbejder vi med en målrettet og individuel tilgang til den enkelte borgers behov. Dels har vi en hel række dygtige samarbejdspartnere, blandt andet i form af virksomheder, der kan og vil løfte beskæftigelsesopgaver sammen med Lejre Kommune.

Han tilføjer:

-      Konkret har vi også fra politisk side besluttet et effektiviseringsprojekt, hvor der sættes særligt fokus på screening af nyledige med henblik på en mere målrettet indsats over for den enkelte. Vi har også en særlig fokus på ungeindsatsen, hvor vi samarbejder tæt med UU-vejledere, der supplerer med vejledning i jobcentret. Endelig er der fokus på den virksomhedsrettede aktiveringsindsats, der ofte medfører ordinært job for de ledige, fortæller han.


Ifølge opgørelsen fra Danmarks Statistik finder man den højeste ledighed i Ishøj Kommune, hvor ledigheden er 9%.

Top-10 over kommuner med den laveste ledighed:

1. Allerød: 2,1 procent

2. Lemvig: 2,6 procent

3. Skanderborg: 2,6 procent

4. Egedal: 2,7 procent

5. Varde: 2,7 procent

6. Hørsholm: 2,8 procent

7. Middelfart: 2,8 procent

8. Odder: 2,8 procent

9. Rudersdal: 2,8 procent

10. Lejre: 2,9 procent

Tallene i opgørelsen er sæsonkorrigerede og dækker over fuldtidsledige.

Kilde: Danmarks Statistik