Anerkendelse til lokale virksomheder

Jobcenter Lejre hædrer nu en række lokale virksomheder, der er med til at få ledige Lejre-borgere i job gennem de såkaldte virksomhedscentre. – Der kommer gode resultater ud af samarbejdet i virksomhedscentrene, fordi de ledige borgere får en tilknytning til arbejdsmarkedet, og virksomhederne kan se mulige, nye medarbejdere an i en periode, siger udvalgsformand Christian Plank, Udvalget for Job & Arbejdsmarked.

Skrevet den. 2. juli 2015

Siden 2011 har Jobcenter Lejre samarbejdet med lokale virksomheder om at have aktivitetsparate ledige i praktik i en periode. Det foregår i et samarbejde, hvor de lokale virksomheder påtager sig at være "Virksomhedscenter" og tilbyder ledige borgere at være i praktik i virksomheden.

Jobcentret formidler kontakten mellem ledige borgere og virksomheden, samt støtter borgeren og den mentor i virksomheden, der er borgerens kontaktperson.

Formålet er at gøre den enkelte ledige borger klar til enten almindeligt arbejde, opkvalificering eller evt. fleksjob ved at prøve af, hvor meget og hvordan den ledige borger kan arbejde.

-      Det er selvfølgelig bedst at være i praktik på en rigtig arbejdsplads for at både borgeren, arbejdspladsen og kommunen kan vurdere, hvordan et eventuelt fleksjob kan skrues sammen. I virksomhedscentrene kan vi i trygge rammer udvikle og arbejde med den lediges problemstillinger, og gøre den ledige klar til arbejdsmarkedet, fortæller Job & Socialchef i Lejre Kommune, Lone Lykke Marker.

SuperBrugsen er det gode eksempel

En af de virksomheder, som har taget mange praktikanter fra Jobcentret gennem de seneste år, er SuperBrugsen i Hvalsø. Her ser man samarbejdet som en gensidig gevinst.

Diplom til Super Brugsen Nanna Maach og Christian Plank_juni-2015

-      Vi ser virksomhedscentret som et initiativ til øget social ansvarlighed. Hertil kommer, at vi kan præge og se de svage ledige an, og på den måde faktisk have en rekrutteringskanal, hvor vi kan finde kommende medarbejdere, fortæller souschef og mentor i SuperBrugsen, Nanna Maach.

Fra Lejre Kommunes side er der heller ingen tvivl om, at samarbejdet i virksomhedscentre er til gavn for den lokale beskæftigelsesindsats.

-      Vi er meget glade for samarbejdet med de lokale virksomheder, derfor vil vi gerne give dem en officiel anerkendelse for at gøre en forskel i lokalsamfundet, slutter udvalgsformand Christian Plank.

I Lejre Kommune er der oprettet i alt 10 virksomhedscentre hos følgende private og offentlige virksomheder:

  • Anlægsgartner Gottlieb A/S
  • Hvalsø Ældrecenter
  • Plejecentret Bøgebakken
  • Ældrecentret Ammershøjparken
  • Fakta Kr. Hyllinge
  • Netto Hvalsø
  • Shell Kr. Sonnerup
  • Sagnlandet Lejre
  • SuperBrugsen Hvalsø
  • Fritvalgsordningen Bøgebakken