Ordet er Frit

Lejre Kommune sætter fokus på det gode samarbejde med borgere og virksomheder med kampagnen Ordet er Frit. Kvaliteten af Lejre Kommunes skriftlige kommunikation er på dagsordenen og alle inviteres til at dele eksempler på gode eller svært forståelige breve eller mails, de har modtaget fra kommunen.

Skrevet den. 30. januar 2015

Lejre Kommune vil forbedre kvaliteten af den skriftlige kommunikation til borgere og virksomheder og har igangsat et uddannelsesforløb i skriftlig kommunikation af medarbejderne til foråret. Indsatsen er et led i en samlet plan for at sikre bedre kvalitet og samarbejde med borgere og virksomheder i kommunen.

Fra den 2. februar 2015 inviterer Lejre Kommune alle borgere og virksomheder til at sende eksempler på gode eller svært forståelige breve eller mails.

- Med denne her kampagne får vi mulighed for at undersøge, hvad vores borgere og virksomheder oplever, og hvor vi kan forbedre os. De breve vi modtager, vil vi bruge i uddannelsen af medarbejdere, og jeg ser frem til at høre, hvordan det står til med vores skriftlige kommunikation, siger borgmester Mette Touborg. 

- Vi skal skrive til borgere og virksomheder, så det er til at forstå. Her er rum for forbedring på tværs af hele organisationen, og jeg er derfor meget glad for den store interesse for uddannelsesforløbet, siger kommunaldirektør Inger Marie Vynne. 

Samarbejde med borgerpanel

I indsatsen for at sikre en bedre kvalitet i borgerbetjeningen er Lejre Kommune derudover i gang med at rekruttere et panel af borgere. Dialogen med borgerpanelet er vigtig for at sikre, at udviklingen af sprogpolitikken lever op til de behov, borgerne og virksomhederne har.

Fakta

Kampagnen Ordet er Frit starter den 2. februar og slutter den 20. februar 2015. Har du eksempler på gode eller svært forståelige tekster fra Lejre Kommune? Så send eksemplerne til kommunikation@lejre.dk.

Lejre Kommune forholder sig udelukkende til formidlingen og ikke sagen, som brevet omhandler. Alle eksempler vil blive brugt i anonym form, og det vil derfor ikke være muligt at identificere hverken modtager eller afsender af brevene.