Lejre Kommune lancerer "Tip Kommunen"

Med en smartphone i hånden kan du nu tippe Lejre Kommune døgnet rundt, hvis du ser du et hul i vejen, et væltet skilt eller en overfyldt skraldespand.

Skrevet den. 9. februar 2015

- Vi vil gerne gøre det nemt for borgerne at fortælle os om de ting, de støder på. Samtidig får de ansatte et bedre overblik over opgaverne ude omkring i vores lokalområde, siger udvalgsformand Martin Stokholm, Udvalget for Teknik & Miljø.

Med et lille gratis program til telefonen kan alle nu give Lejre Kommune en melding med det samme, hvis der er opgaver ude på veje og grønne områder, kommunen skal tage sig af. App'en "Tip Kommunen" er lavet til hurtigt at kunne sende kommunen en elektronisk meddelelse - og give brugeren svar, når opgaven er modtaget og udført.

Det kan være så forskellige ting som brønddæksler, der ikke er på plads, gadebelysning som ikke virker, grene der spærrer for fortovet - eller affald der flyder på grønne områder.

App'en fungerer ved, at brugeren indtaster en lille beskrivelse eller sender et billede af det, henvendelsen drejer sig om. Ved at markere på et kort eller taste adressen ind, fortæller brugerne også, hvor i Lejre Kommune den konkrete opgave findes.

- Vi får beskeden ind i vores system, hvor vi hurtigt kan gå videre med at vurdere hvordan og hvornår, vi kan løse opgaven - eller om det er en anden end Lejre Kommune, der skal løse den. Samtidig kan brugerne følge med i, hvor langt deres tip er nået, og hvornår det er udført, fortæller Centerchef Henrik Hjortbøl, Center for Ejendomme & Trafik.

Ønsk dig en bænk

Som en del af opstarten på "Tip Kommunen" udlodder Lejre Kommune nu tre bænke, som borgere kan vinde til opstilling deres nabolag, på de grønne områder - eller på den særlig smukke plads i naturen, hvor mange kunne få glæde af en bænk.

- En fælles bænk ved gadekærret eller på det grønne område kan være noget af det, man samles om - og dermed kan det være med til at styrke samværet og fællesskabet i et område. Det vil vi gerne bidrage til. Derfor udlodder vi bænkene gennem ordningen "Tip Kommunen", siger udvalgsformand Martin Stokholm, Udvalget for Teknik & Miljø.

For at deltage i lodtrækningen om en bænk, skal man sende et tip til kommunen med sin mobiltelefon eller ved at bruge "Tip Kommunen" på Lejre Kommunes hjemmeside inden den 1. april 2015.

I begge tilfælde angiver man på et kort det sted, hvor man ønsker sig, at der skal stå en bænk og sender sit tip til kommunen. Lejre Kommune trækker lod blandt de indkomne tip og opstiller inden maj måned de tre bænke til borgerne.

Læs mere om, hvordan du deltager i lodtrækningen på www.lejre.dk.

Tip kommunen: Hul i vejen

Tip kommunen: Udvalgsformand Martin Stokholm

Udvalgsformand Martin Stokholm, Udvalget for Teknik & Miljø, tager "Tip Kommunen" i brug sammen en repræsentant fra firmaet Softdesign, der har udviklet app'en samt Søren Poulsen og Peter Munch fra Veje & Trafik.

Faktaboks

  • Har du en smartphone i lommen kan du døgnet rundt tippe Lejre Kommune om fejl og mangler på veje og i naturen.
  • Hent den gratis app "Tip Kommunen" i App Store (for Iphone-brugere) eller i Play butikken (for Android-telefoner)
  • For dem, der hellere vil bruge computeren, fungerer "Tip Kommunen" på samme måde som i den mobile version. Find Tip Kommunen på www.lejre.dk.
  • Åbn app'en, vælg skadestype, beskriv problemet, tilføj et billede og vælg GPS-position og tryk send. Når du sender, vil du blive bedt om at indtaste dit navn, telefonnummer og din e-mail adresse.
  • Når du har sendt dit tip, vil du modtage en kvittering via e-mail på, at vi har modtaget dit tip. I denne mail kan du læse dit tips referencenummer og du får et link til at følge status på opgaven
  • Deltag i lodtrækningen om en bænk til dit lokalområde inden 1. april ved at tippe kommunen om det sted, du ønsker dig en bænk stillet op. Se hvordan på www.lejre.dk.