Poul Bjerager blev nationalparkchef

Idemanden og ildsjælen gennem 11 år fik jobbet som chef for Skjoldungernes Land.

Skrevet den. 11. august 2015

Der var 55 ansøgere til stillingen, heriblandt mange rigtig gode kandidater. 6 var til samtale med den nye nationalparkbestyrelses ansættelsesudvalg. En enig bestyrelse tilbød herefter Poul Bjerager stillingen.

"Det er jo ikke nogen overraskelse. Poul har en helt usædvanlig bred og relevant baggrund til stillingen, og han har gjort det rigtig godt. Han har en stor del af æren for, at nationalparken lykkedes", siger Lars Vedsmand, formand for bestyrelsen, og fortsætter: "Det var bestyrelsens første opgave at ansætte en chef for nationalparkfonden. Han skal sammen med den øvrige stab omsætte visionerne til konkrete handlinger. Jeg er sikker på, at udrulningen vil ske så hurtigt som overhovedet muligt med Poul ved roret. Jeg glæder mig til det fortsatte samarbejde".

Poul Bjerager har en overvejende kommunal baggrund, blandt andet som kommunaldirektør i Hvalsø. Han har også været programchef for Danida i Nepal og har været involveret i turistbranchen. "Jeg er meget glad for at kunne gøre arbejdet helt færdigt nu, se ting blive til virkelighed, til gavn for naturen og til glæde for befolkningen. Nu skal vi i gang med at ansætte stærke medarbejdere og identificere visse konsulenter. Derefter gælder det nationalparkplanen, som er spændende arbejde, men det tager mindst 1½ år, inden vi kan begynde at gennemføre projekter", siger en glad Poul Bjerager.

Fakta:

Nationalparkens sekretariat får indtil videre til huse på Ledreborg.
Poul Bjerager er ansat pr. 1. august. Tre andre stillinger opslås snarest til besættelse 1. november.
Nationalparken og sekretariatet finansieres af Staten.

Poul Bjerager er født i 1951 i Roskilde. Han er uddannet som landinspektør, og karrieren har omfattet disse stillinger: landinspektør, byplanlægger, begge i Roskilde, konsulent i Kommunernes Landsforening, Danida programchef for kommuneudvikling i Nepal, direktør i Solrød Kommune, kommunaldirektør i Hvalsø Kommune og nationalpark-projektchef for de involverede kommuner.
Bor i Roskilde med sin kone Dia Wolffhechel. Deres to børn bor i hhv. Los Angeles og København.
Mange lokale kender også Poul Bjerager som folkemusiker, hvor han på det seneste er blevet Rigsspillemand.

Yderligere oplysninger:

Nationalparkbestyrelsesformand: Lars Vedsmand, 20 80 35 02
Nationalparkchef: Poul Bjerager, 40 24 32 46