Verdenskendt chokolade skal nu produceres i Lejre Kommune

I juni måned åbner Mikkel Friis-Holm for produktionen af kvalitetschokolade i Hvalsø. Friis-Holm Chokolade flytter dermed arbejdspladser fra Frankrig til Danmark.

Skrevet den. 14. april 2015

Mikkel Friis-Holm, den danske, verdenskendte chokolademager, der har vundet flere guld-, sølv-, og bronzemedaljer for sine kvalitetschokolader, flytter produktionen af sine egne produkter fra Frankrig til Danmark. Det sker bl.a. fordi egenproduktion i Danmark giver bedre kontrol over kvaliteten, større fleksibilitet og bedre mulighed for produktudvikling.

I tæt samarbejde med Lejre kommune er det lykkedes at finde egnede lokaler.

- At det er lykkedes, skyldes udelukkende Lejre Kommunes politiske og administrative velvilje samt indsatsen fra Kommunens Erhvervsservice for at finde de egnede lokaler, udtaler Mikel Friis-Holm.

Ambitionerne for den nye produktion er høje:

- Vi fortsætter med den ekstremt høje kvalitet, men med et produktionsanlæg, der øger kapaciteten væsentligt, siger Mikkel og fortsætter:

- Vi forventer at kunne producere op til 700 kg chokolade om ugen. Der har gennem den senere tid været stor interesse omkring projektet og vi ser mange muligheder nu og på sigt.

Samtidig udvides sortimentet, der i dag primært består af 13 chokolader i plader, til også at have fyldte chokolader. Her har Friis Holm Chokolade indgået et samarbejde med Peter Svenningsen, der er professionel chocolatier og har vundet guld i VM med sine fyldte mørke chokolader.

- Projekter er der nok af, og jeg er sikker på, at der ikke går mange år, før vores lokaler bliver for små, ligesom antallet af nye arbejdspladser vil stige, meddeler en stolt Mikkel, der glæder sig til at komme i gang.

- Både min kone og jeg vil være aktive med produktionen, herudover vil der til at starte med være to nye arbejdspladser. På sigt vil der helt klart være behov for flere medarbejdere.

Vil du vide mere:

Friis-Holm Chokolade: www.friis-holm.dk

Erhvervschef Thomas Hørdam : Mobil 30 56 46 83