Pressemeddelelse: ”Sænk farten en lille smule”

Nu skal bilister på landevejene træde mindre hårdt på speederen. Derfor er Lejre Kommune blevet en del af den landsdækkende kampagne, der har til formål at få flere til at overholde hastighedsgrænsen på landeveje, så antallet af alvorlige ulykker mindskes.

Skrevet den. 28. april 2015

Kampagnen, 'Sænk farten - en lille smule betyder en hel del', er arrangeret af blandt andet Rådet for Sikker Trafik og Q8 og afvikles fra d. 13. april til d. 3.maj.

Opfordring til bilister

Langs vejene i Lejre kommune vil borgerne i den kommende tid støde på skilte med en opfordring til bilister om at nedsætte hastigheden.

- I bund og grund handler det om at få flere sikkert hjem hver dag til deres familie. For høj fart er et problem på vejene. Hvis vi sænker farten bare en lille smule, så kan det samlet set gøre en stor forskel. Derfor er vi med i den landsdækkende kampagnen, siger Udvalgsformand Martin Stokholm, Udvalget for Teknik & Miljø, fra Lejre Kommune.

- Der køres for stærkt på mange veje. Især skaber det utrygge situationer for de mange børn, der går eller cykler til og fra skole og fritidsaktiviteter.

Sænk farten en lille smule

Landevejene er dog stadig de veje, hvor to ud af tre trafikdrab sker, blandt andet på grund af for høj fart.

Det er en klar sammenhæng mellem hastigheden på vejene og antallet af alvorlige trafikulykker. Selv en lille hastighedsoverskridelse kan betyde, at man ikke når at bremse eller undvige, hvis der kommer en bil, cyklist eller barn ud fra en sidevej

Bilister er blevet bedre

Der er for høj fart involveret i omkring halvdelen af dødsulykkerne i trafikken. Derfor vil kampagnen "Sænk farten - en lille smule betyder en hel del" minde bilisterne om, at hvis de letter foden lidt fra speederen, så kan det betyde færre alvorlige ulykker.

I løbet af de senere år er markant færre blevet dræbt eller kommet alvorligt tilskade i trafikken.

Det skyldes i høj grad, at bilister er blevet bedre til at efterleve de generelle fartbegrænsninger, der er sat på landevejene.

Nu skal kampagne være med til at sikre, at den positive udvikling fortsætter i fremtiden.