Hjælp til iværksættere: Styrk dit salg til kommunerne

Sammen med Væksthus Hovedstadsregionen inviterer Lejre Kommune små og nye virksomheder til workshop for at øge virksomhedernes forståelse af det kommunale marked.

Skrevet den. 23. september 2014

- Vi kan bidrage til, at virksomhederne får mere viden om deres muligheder - det er rigtig godt, siger udvalgsformand Grethe Saabye, Udvalget for Erhverv & Turisme.

Små virksomheder og iværksættere, der gerne vil ind på det kommunale marked, får nu mulighed for at lære mere om udbuds- og indkøbsregler i kommunerne, høre om regeringens krav for grønne og bæredygtige indkøb - og blive inspireret til at komme videre med deres salg til kommunerne.

Det sker, når Lejre Kommune er vært for en workshop i Sagnlandet Lejre den 25. september.

Workshoppen henvender sig særligt til grønne og socioøkonomiske virksomheder, som foruden viden om regler og krav også kan få svar på konkrete spørgsmål hos kommunale indkøbere fra hele regionen.

- Det kan være svært at gennemskue reglerne og beslutningsprocesserne, når man vil sælge noget til en kommune, så det er en rigtig god idé at invitere til denne fælles workshop, siger kommunaldirektør Inger Marie Vynne.

Det er Erhvervsstyrelsen, som har bedt Væksthus Hovedstadsregionen om at gennemføre i alt 5 workshops - 1 i hver af landets 5 regioner. Væksthus Hovedstadsregionen har spurgt Lejre Kommune, om man her ville være værter for arrangementet i Region Sjælland.

- Vi stiller selvfølgelig gerne op, og arrangementet er fint i tråd med de mange andre indsatser, vi lige nu søsætter for at styrke Lejre Kommunes service over for erhvervslivet, slutter udvalgsformand Grethe Saabye, Udvalget for Erhverv & Turisme.