Lejre Kommune ligger i top 5 i dysten om at blive Danmarks digitale slutspurter

Konkurrencen om at blive Danmarks digitale slutspurter er godt i gang, og Lejre Kommune ligger lige nu på en flot 5. plads. Vinderen bliver kåret den 1. november.

Skrevet den. 21. oktober 2014

Konkurrencen "Danmarks digitale slutspurter" arrangeres af Kommunernes Landsforening og Digitaliseringsstyrelsen og her dyster landets kommuner om at få flest borgere tilmeldt Digital Post inden 1. november. 

Konkurrencen er en del af en kampagne, som skal oplyse om Digital Post fra det offentlige. Fra 1. november skal borgere over 15 år være parate til at modtage Digital Post. Borgere, der ikke er i stand til at modtage posten digitalt, kan blive fritaget. Man kan altid få hjælp i Borgerservice.

Lejre Kommune har arrangeret en række spændende aktiviteter i løbet af konkurrenceperioden, som skal hjælpe os med at spurte over målstregen. Konkurrencen, som gik i luften den 9. september, fortsætter frem til den 24. oktober.

Vi har sat fuld skrue på at informere vores borgere om Digital Post op til den 1. november og kan se, at indsatsen betaler sig. Siden konkurrencen løb af stablen, er antallet af borgere, der er tilmeldt Digital Post steget med 7,4 %, siger leder af borgerservice i Lejre Kommune, Jessie Lynggaard og fortsætter:

Vi har for eksempel været ude på alle Lejre Kommunes skoler for at fortælle de unge om Digital Post, og vi har haft et tæt samarbejde med samtlige bosteder og plejecentre, for at sikre fritagelse til de borgere, der måtte have brug for det. Vi har afholdt It-messer på kommunens aktivitetscentre, og der har igennem et godt samarbejde med de frivillige på aktivitetscentrene været en tæt dialog med kommunens ældre brogere for at gøre dem trygge ved den kommende omstilling fra fysisk post til digital post. Borgerservice har også været ude på årets Høstfestival, ligesom der har været stort fokus på at guide og hjælpe kommunens borgere, når de har henvendt sig i Borgerservice og på kommunens Biblioteker. Formålet med aktiviteterne er at sikre, at alle vores borgere forholder sig til Digital Post inden 1. november, så de der kan, bliver tilmeldt Digital Post, mens de, der ikke kan, bliver fritaget, slutter Jessie Lynggaard.

Vinderen af konkurrencen bliver kåret den 1. november på Post & Tele Museum i København. Vinderkommunen modtager to tablets, der kan trækkes lod om blandt de borgere, der er tilmeldt Digital Post den 1. november. Samtidig vil der i ugen op til kåringen blive fundet fem regionale vindere af kommunekonkurrencen.