Hvem skal have Lejre Kommunes Handicappris 2014?

Handicaprådet efterlyser kandidater til kommunens årlige handicappris, der uddeles på Den internationale handicapdag onsdag den 3. december.

Skrevet den. 16. oktober 2014

Frem til mandag den 3. november 2014 kan foreninger, organisationer og enkeltpersoner indstille kandidater til Lejre Kommunes Handicappris for 2014. Formålet med prisen er at påskønne et ekstraordinært, godt arbejde for personer med handicap og deres vilkår i Lejre Kommune. Prisen uddeles ved et arrangement i Hvalsø Aktivitetscenter, Østergade 1, på Den internationale handicapdag onsdag den 3. december 2014. Prisen er i år på 2.000 kr. Det er Handicaprådet, som udpeger modtageren af prisen.

Alle kan være med

- Alle kan indstilles. Forudsætningen er en særlig indsats for handicapsagen her i kommunen. Vi håber at få mange indstillinger, så der et bredt udbud af kandidater at vælge mellem, siger Carsten Helles Rasmussen, formand for Handicaprådet i Lejre Kommune.

Kandidater til årets handicappris kunne f.eks. være en person, der har taget et frivilligt initiativ inden for handicapidræt eller i en støttegruppe. Det er også muligt at indstille kandidater fra tidligere år.

Det kunne være en institution, der er gået nye veje, f.eks. ved brug af andre metoder eller hjælpemidler og har opnået resultater, som er med til at skabe lige vilkår for personer med handicap.

Det kunne være en arbejdsplads, som arbejder bevidst med vilkårene for personer med handicap som en del af arbejdspladsens indretning og værdier.

Det kunne også være en kulturinstitution, f.eks. et museum eller en butik, der konsekvent har arbejdet med tilgængelighed for de besøgende / handlende.

Nederst på denne side kan du se sidste års vinder fortælle om oplevelsen af at få handicapprisen samt hvad prisen er brugt til.

Send din kandidat til Handicaprådet

- Vi opfordrer enhver, der kender til nogen, som har gjort en positiv forskel for personer med handicap og deres vilkår i Lejre Kommune, til at indstille dem som kandidater til årets handicappris. Det er vigtigt at anerkende en god indsat, hvad enten den er traditionel eller ej, og handicapprisen er en fin måde at gøre det på.

Fristen for indstilling af kandidater er mandag den 3. november 2014.

Handicaprådet udpeger modtageren af prisen på sit møde mandag den 17. november 2014. Modtageren offentliggøres ved overrækkelsen af prisen onsdag den 3. december 2014 i Hvalsø Aktivitetscenter, Østergade 1, 4330 Hvalsø.

Fakta

Lejre Kommunes Handicappris blev uddelt første gang i 2009, hvor vinderen var Aktivitets- og bostedet Søholm. I 2010 var vinderen Statoil i Hvalsø. I 2011 var vinderen Henriette Brix Worm Andersen, Sleipnir-naturridning. 2012 fik Specialskolen Bramsnæsvig prisen og i 2013 var vinderen Super Brugsen i Hvalsø v/Kim Kanstrup.

Prisen er indstiftet af Lejre Kommunes Handicapråd for at sætte fokus på arbejdet med at skabe lige vilkår for mennesker med handicap i kommunen.