Tak til de frivillige på aktivitetscentrene

Den 13. november i Karleby Forsamlingshus samler aktivitetscentrene i Lejre Kommune, for 4. år i træk, alle de frivillige til brunch og hyggeligt samvær for at sige tak for den store indsats, de yder.

Skrevet den. 4. november 2014

- De mange engagerede frivillige er helt afgørende for, at der er så mange gode tilbud til seniorerne her i kommunen, siger udvalgsformand Leif V. Nielsen, Udvalget for Social, Sundhed & Ældre.

- Sport og motion, vandreture, rejser, undervisning i IT, sprog til foredrag, modeshow, kortspil, klubber for 80 årige, madklubber og andre klub-og holdtilbud. Det er blot nogle af de aktiviteter, brugerne af Lejre Kommunes aktivitetscentre har glæde af. Og mange Lejreborgere benytter sig af tilbuddene, fortæller leder af aktivitetscentrene, Solveig Hitz:

- Hver uge kommer mellem 1500 og 1800 pensionister, efterlønnere og førtidspensionister og bruger aktivitetscentrene. Det er mange borgere, som derigennem får glæde af aktiviteterne og fællesskabet. Vi kunne ikke drive så mange tilbud og aktiviteter, hvis det ikke var for de frivilliges indsats, fortæller hun.

Livet som senior-borger

Hvad er vigtigt, når man efter endt arbejdsliv har en tilværelse som pensionist eller efterlønner i Lejre Kommune? Det satte en række fremmødte seniorer ord på, da Lejre Kommune holdt panelsamtaler i slutningen af oktober, som et led i arbejdet med udviklings- og brandingstrategien LEJRE for LIVET. Her gik flere budskaber igen: Sociale relationer, et godt foreningsliv, gode muligheder for udflugter samt kendskab til, hvilke tilbud der findes for seniorer i lokalområdet.

- Som kommune skal vi løbende sørge for at tilpasse vores tilbud til de behov, der er - og vi skal gøre det i samarbejde med de mange frivillige, som gerne vil spille en aktiv rolle. Aktivitetscentrene er et godt eksempel på netop sådan et samarbejde, og jeg ser gerne, at vi får endnu flere eksempler af den slags, slutter udvalgsformand Leif V. Nielsen, Udvalget for Social, Sundhed & Ældre.

Foruden Leif V. Nielsen deltager også en konsulent fra firmaet Marselisborg. Konsulenten holder oplæg om forebyggelse af ensomhed hos ældre.

Tilmelding til arrangementet senest den 10. november på telefon 46 40 01 84.

Faktaboks

  • Aktivitetscentrene i Lejre Kommune består af 5 enheder: Hvalsø Østergadecenter, "Huset Lejrevej 15 A, Allerslev, Nødager 30, Gevninge, Bognæsvej 5, Herslev og Østergård Aktivitetscenter, Ll. Karleby.
  • Centrene er et tilbud til alle pensionister, førtidspensionister og efterlønsmodtagere.
  • Tilbuddene drives og organiseres i stort omfang af frivillige.