Lejre Kommune får nu egen turistinformation

”Hov – vi kunne da også lige besøge….” Det skulle gerne være turistens tanke, når de i Sagnlandets hovedindgang fremover vil blive præsenteret for kommunens mange andre kultur- og turist-tilbud.

Skrevet den. 7. marts 2014

Udvalget for Erhverv & Turisme har netop besluttet at Lejre Kommune skal have sit eget Turist-informationskontor. Det skal placeres centralt i Sagnlandets indbydende hovedindgangsbygning, der årligt besøges af 55.000 gæster. I Turistinformationen skal de mange besøgende præsenteres for alle de andre muligheder, man har som gæst i Lejre Kommune; museer, gårdbutikker, bademuligheder, bed&breakfasts, vandreture og meget mere.

Turistinformationen kommer hjem

Tidligere har turister været henvist til Turistinformations-kontorer alle andre steder; Roskilde, Ringsted eller Holbæk, men fremover kan turister få personlig betjening i midten af Lejre Kommune. Håbet er, at turisterne her vil få øjnene op for kommunens mange tilbud og blive lidt længere - eller vende tilbage en anden gang. Grethe Saabye, formand for Udvalget for Erhverv & Turisme, taler begejstret for den nye Turistinformation: "Jeg tror på, at det giver større udbytte til alle vores turist-aktører, at vi "tager turistinformationen hjem til Lejre". Det bliver jo ikke Sagnlandets informationskontor - men vi drager fordel af, at Sagnlandet allerede har mange besøgende. Og så kan vi lige så godt benytte os af muligheden og præsentere dem for de mange andre tilbud. Det vil skabe en merværdi for alle parter. Både turister og kommunens mange turistaktører."

Alle er velkomne

Uden for Sagnlandet Lejres åbningssæson vil hjemmesiden visitlejre.dk fungere som turisternes digitale Turistinformation. Hjemmesiden har siden lanceringen sidste sommer, haft mere end 15.000 besøgende. Foran Sagnlandet vil der desuden etableres informationsstandere med bla. QR-koder der kan scannes for yderligere information. Alle øvrige turist-destinationer opfordres fortsat til at fortælle deres besøgende om de mange andre tilbud, der findes i kommunen. På den måde kan alle hjælpe hinanden til mer-salg.
Det vides endnu ikke præcist hvornår den nye Tursitinformation vil slå dørene op for de mange besøgende. Men alle aktører vil forinden blive budt indenfor og få mulighed for at briefe personale og aflevere brochurer eller andet. Indtil da er du velkommen til at kontakte Kultur- og Turismekonsulent Anne Lumholt på alum@lejre.dk.

Fakta

Økonomiudvalget besluttede på mødet den 21. maj 2013 at etablere Turistinformation i Sagnlandet. Det nye udvalg Udvalget for Erhverv & Turisme har truffet beslutning, der virkeliggør Turistinformation i Sagnlandet. Blandt andet ved at støtte med 90.000 kr. fra udvalgets pulje. Der er tale om en forsøgsordninger, der skal evalueres for at se om denne løsning har den ønskede effekt. Sagnlandet er godkendt som autoriseret Turistbureau af Dansk Turistfremme.