Tilskud til Grønne Forsamlingshuse, der kan skabe liv i landsbyerne

Søg støtte til den grønne ide, der kan samle jeres lokale friluftsaktiviteter i et Grønt Forsamlingshus.

Skrevet den. 13. maj 2014

Mangler jeres landsby et samlingspunkt for jeres lokale friluftsaktiviteter? Så indret den gamle skole, en nedlagt butik eller noget helt tredje til et Grønt Forsamlingshus med støtte fra Tips- og Lottomidler til Friluftslivet.

Grønt forsamlingshus

De lokale idræts- og sportsudøvere mødes i hallen og på stadion. Men hvor er det naturlige mødested for foreninger, der dyrker friluftsliv? Friluftsrådet opfordrer til, at der i landsbyerne etableres Grønne Forsamlingshuse, hvor lystfiskerne, spejderne, svampesamlerne, ornitologerne, vandrerne og alle de andre frilufts-entusiaster kan mødes.
I det grønne forsamlingshus kan man blandt andet afholde tema-aftner, opbevare grej og udstyr, skabe nye bånd på tværs af foreningerne og invitere hinanden med på aktiviteter ude i naturen.

Ny mulighed for tilskud

Ønsker du at etablere et Grønt Forsamlingshus, kan du søge om tilskud på op til 300.000 kr. til projektet. Tilskuddet kan blandt andet støtte nye faciliteter, naturformidling, eller indretning af lokalerne. Målet er at skabe lokale omdrejningspunkter for foreningsliv, arrangementer, information og uformelt mødested.

Se mere på www.friluftsraadet.dk