Smag og se på Lejre i MadhåndværksLEJREn

I teltet MadhåndværksLEJREn på Ledreborg Livsstilsmesse har Lejre Kommune samlet smage og oplevelser fra Lejre og opland til både store og små. Her kan gæsterne opleve, hvad der sker, når lokale fødevareproducenter går sammen og viser, hvad en landbokommune også kan.

Skrevet den. 26. maj 2014

 "Lejre Kommune er en lille kommune med store ambitioner", sådan lyder det bla. på Lejre Kommunes hjemmeside. Og ambitionerne på fødevarer-området fejler ikke noget. For her er jo chokolade i verdensklasse, øl der er kendt langt ud over kommunegrænsen, og lækker økologi til alle - også til børnene i daginstitutionerne. Det kan smages i MadhåndværksLEJREn, hvor 9 fødevareproducenter i år er samlet i et 80 kvadratmeter stort telt.

Se program her

Mikkels guld-chokolade i MadhåndværksLEJREn

I Kristi Himmelfarts-ferien slår Ledrebog slot atter slotsportene op for Ledreborg Livsstilsmesse. En velbesøgt messe der samler inspiration til huset, haven, din fritid og din velvære - og så noget rigtig god mad!

Her kan man for eksempel møde Mikkel Friis-Holm, der netop er hjemvendt fra Europamesterskaberne i chokolade i Firenze med en guld - og tre sølvmedaljer. I forvejen kan han pryde sin kaminhylde med guldmedaljen fra sidste års Verdensmesterskab!

Hønen og ægget

I teltet kan gæsterne ved selvsyn prøve at bedømme, hvad der egentlig kommer først; hønen eller ægget, i Hegnsholt Hønseris medbragte rugekasser.

Lejre Kommune har med projektet Lejre Den Økologiske Kommune ry for utraditionelle samarbejder, og for at kunne støtte op om lokale initiativer. MadhånsværksLEJREn er en del af denne strategi og denne gang rækker det også ud over kommunegrænsen og favner flere, der vil satse på fødevareproduktion i særklasse. Som for eksempel vinhandlen La Etiqueta i Skibby:

"Som vinhandler og medlem af Hornsherreds Erhvervsforum tager jeg hatten af for Lejre kommunes initiativ og driftighed, når det drejer sig om nytænkning - i dette tilfælde det fælles telt på Ledreborg Livsstilsdage", siger Michael Twide fra La Etiqueta.

Fakta

Ledreborg Livsstilsdage finder sted i dagene 29. maj. - 01. juni. Se mere på www.ledreborglivsstil.dk.
MadhændværksLEJREn findes i hjertet af Ledreborg lige uden for Slotsladen og harnummer T09.