Lejre nomineret til Årets AmatørKulturKommune

For at sætte positivt fokus på de kommuner, der skaber de bedste vilkår for amatørkulturen, har DATS – landsforeningen for dramatisk virksomhed og AKKS - Amatørernes Kunst og Kultur Samråd taget initiativ til prisen Årets AmatørKulturKommune. Lejre kommune er nomineret til den fornemme pris.

Skrevet den. 19. maj 2014

Fra februar til april 2014 kunne enkeltpersoner og foreninger indstille en kommune til prisen Årets AmatørKulturKommune. En jury bestående af Anders Hind, formand for DATS, samt Birgit Overgaard, bestyrelsesmedlem i AKKS, har nu udvalgt de tre endeligt nominerede, som er: Lejre kommune, Frederiksberg kommune og Svendborg kommune.

Den endelige vinder bliver afsløret ved Folkemødet på Bornholm den 14. juni til et festligt og farverigt awardshow i DFS - Dansk Folkeoplysnings Samråds telt med kreativ direktør i Have Kommunikation samt passioneret kulturdebattør og forfatter Christian Have som vært.

I Lejre Kommune er man stolte over nomineringen:

"Jeg synes, det er en glimrende idé at sætte fokus på kulturens vilkår i kommunerne med prisen Årets AmatørKulturKommune, og jeg er naturligvis glad for at høre, at Lejre Kommune er blandt de tre nominerede. Det at have et rigt kultur- og fritidsmiljø betyder utrolig meget for os som kommune, ikke mindst når vi gerne vil tiltrække familier til at slå sig ned i Lejre Kommune", siger borgmester Mette Touborg, som suppleres af udvalgsformand, Claus Jørgensen, Udvalget for Kultur & Fritid:

"Nomineringen kommer på et godt tidspunkt, hvor vi i Lejre Kommune er ved at prøve nye spændende samarbejdsformer af for at få endnu mere glæde af kultur- og fritidslivet. Vi har et imponerende netværk af frivillige, engagerede mennesker der bidrager uvurderligt til kulturen og til fritidslivet, og nu inviterer vi dem til at netværke endnu mere på tværs af deres aktiviteter for at skabe synergi i mellem eksempelvis sportsarrangementer, koncerter eller teater", siger udvalgsformand Claus Jørgensen, Udvalget for Kultur & Fritid.

I indstillingen af Lejre Kommune hedder det, at kommunen via en ekstraordinær indsats arbejder for at forbedre og forny amatørkulturens udfoldelsesmuligheder og levevilkår. Ikke blot skaber kommunen gode rammer for kreative amatører, den er også nytænkende og lyttende - både på politisk og embedsmandsniveau. Lejre kommune støtter bl.a. Lejre Kulturdage, Hvalsø Kulturnat, Lejre Spil Dansk Dag samt en lang række enkelstående arrangementer. Kommunen har desuden flere kulturhuse, hvor de kulturelle foreninger udgør flertallet i bestyrelserne og råder over et årligt beløb fra kommunens kulturelle udvalg.

Indstillingen er indsendt af: Mikael Bent Hansen, formand for spor 1 og sangskriverforeningen i Hvalsø.

Fakta om DATS

  • DATS er en landsdækkende teaterorganisation, der arbejder lokalt, regionalt og på landsplan for at styrke og udvikle teater i Danmark.
  • DATS fremmer og støtter teatervirksomhed, herunder projekter der bidrager til samfundsdebatten, styrker ytringsfriheden og skaber dialog på tværs af sociale, etniske, religiøse og kulturelle skel.
  • DATS varetager enkeltmedlemmers, sceners, gruppers og institutioners teater- interesser. I alt er der ca. 50.000 aktive amatørteaterfolk i alle aldre landet over.
  • DATS yder tilskud til kurser og opførelser, arrangerer festivaler, konferencer og uddannelsesforløb samt formidler teaterkontakt nationalt og internationalt.
  • www.dats.dk

Fakta om AKKS

  • Amatørernes Kunst og Kultur Samråd (AKKS) består af 19 organisationer, der på amatørniveau arbejder inden for musik, sang, foto og litteratur.Fakta om AKKS:
  • De har alle som mål at fremme den aktive deltagelse i den udøvende kunst og er baseret på det frivillige engagement og foreningsformen.
  • Tilsammen repræsenterer de mange tusinde aktive amatører, hvoraf halvdelen er børn og unge.