Invitation til økologiske driftsbesøg og markvandringer

Nysgerrig på økologisk produktion? Seks markvandringer og bedriftsbesøg hos økologiske producenter i sommeren 2014.

Skrevet den. 10. juni 2014

Hen over sommeren er der mulighed for at komme ud og besøge fem forskellige økologiske bedrifter og en biodynamisk produktion i Lejre Kommune og Omegn. Her kan man møde landmænd og deres økologikonsulenter og høre om deres produktion, de landbrugsfaglige udfordringer og hvordan de håndteres.

-Vi ønsker med initiativet at give landmænd og andre interesserede en første håndsoplevelse af, hvordan den økologisk produktion håndteres på forskellige typer af bedrifter, siger Hanne Børsch, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og projektleder på projektet "Flere økologiske landmænd i Lejre Kommune og Omegn".

-Det er vort håb, at vi i mødet mellem landmænd uanset driftsform kan skabe en god og konstruktiv dialog om de forskellige måder at producere fødevarer på i dag og de muligheder og udfordringer, som den økologiske produktion rummer, siger Hanne Børsch.

I juni bliver der mulighed for at komme ud besøge Nick Ziegler en stor økologisk planteavler, der bruger det nyeste udstyr inden for kamerastyret radrensning. Man kan også komme ud på Bregentvedgård med studeproduktion og dyrkning af svedjerug til Aurion, ligesom Kiselgården, der er landskendte for deres produktion af biodynamiske grøntsager og krydderurter inviterer indenfor.  

Konsulenter fra Gefions Økologiske Rådgivning deltager i besøgene og er sammen med producenterne klar til at fortælle og svare på spørgsmål om økologisk produktion. Hvis man går i overvejelser om at lægge om til økologisk produktion, men gerne vil have afklaret, hvordan ens ejendom passer til økologi og klarhed over de økologiske regler, kan man få et gratis omlægningstjek hos Gefions Økologiske Rådgivning.

- Vores specialister kommer gerne ud på besøg, hvor vi deler vores mangeårige økologiske erfaringer. Vi ser på, hvordan bedriften passer til de økologiske driftsmetoder og svarer på alle spørgsmål om økologi regler og tilskudsmuligheder, siger Lisbeth Frank Hansen, fra Gefions Økologisk Rådgivning.

Se invitationen her

Oversigt over økologiske bedriftsbesøg

Dato

Tidspunkt

Emne

Sted

17. juni

Kl. 19

Økologisk multifunktionelt landbrug

Bregentvedgård, Merbjergvej 2, 4293 Dianalund

 

18. juni

Kl 16.

Stor økologisk planteavl

Nick Ziegler, Tingstedvej 41, 2640 Hedehusene

24. juni

Kl. 16

Grøntsager og krydderurter

Kiselgården, Jonstrupvej 18, 4350 Ugerløse

26. juni

Kl 19

Økologi, natur og miljø  - informationsmøde

Jagthytten til Ledreborg Slot

Skullerupvej 36b 4330 Hvalsø

27. august

Kl. 19

Økologisk mælkeproduktion

Stensbølgaard, Smedevej 18, Kyndeløse, 4070 Kirke Hyllinge

9. september

Kl. 17

Økologisk frugtproduktion

Frugtplantagen Hellas, Marbækvej 13, 4050 Skiby

10. september

Kl. 17

Økologiske grise

Randi Vinfeldt, Fævejen 1, 4350 Ugerløse