Henrik Nielsen er ny direktør i Lejre Kommune med særligt ansvar for økonomi og effektivisering

Den 1. august starter Henrik Nielsen i jobbet som direktør i Lejre Kommune. Henrik Nielsen er 37 år og kommer fra en stilling som direktør i Gribskov Kommune.

Skrevet den. 25. juni 2014

Henrik Nielsen har solid erfaring med at holde styr på de kommunale budgetter og med økonomistyring og effektivisering. Han har arbejdet som økonomichef i Hørsholm, Holbæk og Gribskov kommuner - og har siden 2013 været direktør i Gribskov Kommune.

Henrik startede som kontorelev i Nysted Kommune i 1996 og har siden bl.a. gennemført kommunomuddannelsen, diplomuddannelsen i offentlig administration og taget en Master i Public Administration på Copenhagen Business School.

- Med Henrik får Lejre Kommune en strategisk orienteret økonomidirektør, der forstår den kommunale økonomi ud i "yderste led" og er i stand til at omsætte de politiske mål og strategier til konkret handling, siger kommunaldirektør Inger Marie Vynne.   

Det er således en stærk profil, der bliver Lejres nye direktør og medlem af direktionen. Henrik tiltræder stillingen den 1. august 2014.

En kommune med historiske rødder

Om sin egen motivation for at søge jobbet som direktør i Lejre Kommune fortæller Henrik:

- Lejre er en attraktiv og spændende kommune. Både i forhold til beliggenhed, historie og befolkningssammensætning - men også fordi Kommunalbestyrelsen i mine øjne har både mod og vilje til at sætte nogle vigtige dagsordner og foretage de nødvendige prioriteringer for at kommunen kan udvikle sig bedst muligt. Jeg glæder mig meget til at starte i mit nye job, siger han.

Privat bor Henrik sammen med sin kæreste i Helsinge, og nyder - når tiden er til det - at tage på rejse til deres lille byhus i Spanien. Den noget længere transporttid til arbejde, som Henrik får nu med jobbet i Lejre, bekymrer ham ikke.

- Det er en meget lille faktor i den samlede ligning omkring mit arbejdsliv. Jeg har tidligere arbejdet i Holbæk, så jeg kender godt til det at køre en times tid til og fra job - og jeg bruger tiden til at tænke opgaver igennem og måske få klaret nogle telefonsamtaler undervejs, slutter han.