Åbent Hus på Asylcenter Avnstrup fredag den 20. juni

Et dejligt måltid med afghanske krydderier lavet af asylansøgere, en musikalsk oplevelse med asylansøgere og X-faktor deltagerne Steffen Gilmartin og Pernille Nordtorp samt en spændende fælles filmoplevelse i en pragtfuld have.

Skrevet den. 20. juni 2014

Lyder det som starten på en dejlig weekend, skal du sætte kursen mod Røde Kors’ Asylcenter Avnstrup fredag den 20. juni, hvor alle interesserede inviteres til Åbent Hus.

Fra kl. 14-23.45 vil centret, som er midlertidig bolig for ca. 600 asylansøgere, summe af aktiviteter, som en række organisationer, frivillige og Lejre Kommune støtter op om.

Fælleskab og engagement

Der bliver blandt andet rundvisninger på centret og information om livet på et asylcenter, masser af aktiviteter for børn så som ansigtsmaling og spil, dans, udstilling af klædedragter fra en række lande, fodboldturnering samt et læsehjørne, som Lejre Kommunes biblioteker står for.

- Fællesskab og engagement er for mig kodeordene, når Avnstrup Asylcenter åbner dørene op. Mange ildsjæle i lokalsamfundet er engageret i at skabe gode oplevelser og muligheder for asylansøgerne, og Åbent Hus arrangementet er en god mulighed for at få et indblik i hverdagen på et asylcenter. Jeg håber, at Lejre Kommunes borgere og andre interesserede vil kigge forbi og opleve livet og de mange aktiviteter, der er planlagt - både for voksne og børn, siger Borgmester i Lejre Kommune Mette Touborg.

Open Air biograf

Kl. 22.00 vises biograffilmen "The Lunch Box" i Asylcenter Avnstrups have i samarbejde med CPH PIX.

- Mange af de asylansøgere, som bor på Asylcenter Avnstrup er flygtet fra verdens helt aktuelle brændpunkter, blandt andet Syren. Det er unikt, at vi i samarbejde med CPH PIX har fået denne mulighed for at give gæster, asylansøgere og personale en god, fælles og gratis filmoplevelse set i lyset af 150-års jubilæet. Filmen kan forhåbentlig være med til at bygge yderligere bro mellem Asylcenter Avnstrup og det omgivende samfund, siger asylchef i Røde Kors Anne la Cour.

Læs mere

Læs mere om Åbent Hus arrangementet på Facebook.