Vandreudstillingen KulturLINK Femern Bælt kommer til Lejre Kommune

Lejre Kommune er en del af Femern Bælt regionen, og er et led i den kulturelle bro, der skal bygges mellem Tyskland og Danmark, forud for etablering af Femern-forbindelsen. I august bliver der i Lejre Kommune sat fokus på den nye kulturelle forbindelse, når vandreudstillingen besøger Lejre Kommune.

Skrevet den. 31. juli 2014

Femern-forbindelsen bliver et cirka 19 kilometer langt trafikalt bindeled under havet mellem Tyskland og Danmark. Når tunnellen står færdig i 2020, vil den forbinde regionerne nord og syd for Femern.

Kulturelt bindeled over Femern

Forud for tunnellen etableres et kulturelt bindeled - KulturLINK Femern Bælt - et dansk-tysk samarbejde, der vil bygge bro mellem kulturer.

KulturLINK Femern Bælt er en vandreudstilling, der er på rundtur i Femern Bælt regionen, og når den rammer Lejre Kommune, får den selskab af en udstilling om Tyskland 'Tyske Stemmer' samt en udstilling af Lejre-kunstner Oluf Manske Andersen, der selv har rødder i Tyskland. Han udstiller mindre bronzeskulpturer og skitser fra sit "Indkøbsseddel/Einkaufszettel"-samarbejde med en tysk kunstner om forskelle på dansk og tysk indkøbskultur. Hans samarbejds-kunstnerinde, Ann-Carolin Zielonka, deltager også i udstillingen med et par af sine Wundertüten. Deres fælles projekt løber af stablen til efteråret i Superbrugsen i Hvalsø.

Vandreudstillingen KulturLINK Femern Bælt vil fortælle om de samarbejder og møder mellem danske og tyske kulturelle aktører, som er blevet gennemført i perioden 2010-2014. På udstillingen vil der være mulighed for at læse mere om kulturLINK på en række plancher, høre musik samt opleve et kunstværk skabt til udstillingen af to kunstnere - Susanne Thea (DK) og Heidi Klinner-Krautwald (D).

Fakta

Vandreudstilling foregår på Hvalsø Bibliotek fra mandag den 11. august klokken 14.00 til lørdag den 16. august klokken 13.00.

Alle inviteres til en uformel fernisering af vandreudstillingen den 11. august 2014 kl. 16 på Hvalsø Bibliotek, hvor Oluf Manske Andersen vil være til stede og fortælle om sine værker.

Formålet med projektet er at udvikle en fælles kulturidentitet mellem borgere - og kulturaktører i den nye region omkring Femern Bælt. Læs mere om projektet som i løbet af de sidste 4 år har støttet over 25 kulturelle netværk på tværs af Femern Bælt på www.kulturlink.org.