Ledige kontanthjælpsseniorer er i gode hænder i Lejre Kommune

Det går godt med at få ledige kontanthjælpsseniorer i arbejde i Lejre Kommune – så godt, at Jobcenter Lejre har indtaget en plads som det 3. bedste jobcenter i landet til at få kontanthjælpsmodtagere over 50 år i job.

Skrevet den. 3. juli 2014

Analyse- og rådgivningsfirmaet LG Insight har for Ugebrevet A4 lavet en analyse af, hvor længe seniorerne modtager offentlig forsørgelse, inden de får et job. Analysen er foretaget blandt 91 jobcentre, og Lejre Kommunes jobcenter er havnet som det 3. bedste jobcenter i landet til at hjælpe kontanthjælpsseniorer i job.

- Det er dejligt at konstatere, at Jobcenter Lejres aktiveringsindsats for alle aldersgrupper nytter. Jobcenter Lejre viser ikke blot gode resultater, når der sammenlignes med andre jobcentre, men også når der fokuseres på jobcenterets bidrag til den samlede økonomi i kommunen, siger formand for Lejre Kommunes Job & Arbejdsmarkedsudvalg Christian Plank, og han fortsætter - Lejre Kommune har ikke en bevidst seniorstrategi, men vi har en samlet aktiveringsstrategi, som gælder for alle aldersgrupper. Et vigtigt element i strategien er hurtig og virksomhedsrettet aktivering, som har vist sig at give gode resultater.

Center- og arbejdsmarkedschef Lone Lykke Marker er også meget tilfreds med effekterne af Jobcenter Lejres indsats og udtaler: 

- De flotte resultater vi kan se i dag skyldes især, at vi har et godt og konstruktivt samarbejde med såvel private som kommunale virksomheder, og det vil jeg egentlig gerne takke både de private og offentlige virksomheder for.