Lejre Kommune præsenteres i Letland

Lejre Kommunes lettiske venskabsby, Talsi, har inviteret til ”Lejre-dage” iaugust måned 2014, hvor private, kommunale og frivillige aktiviteter og tilbud fra Lejre Kommune kan præsenteres. – Det er en glimrende anledning til at videreudvikle samarbejdet mellem vores forskellige kulturer til gensidig inspiration, siger borgmester Mette Touborg.

Skrevet den. 10. januar 2014

Lejre Kommune har igennem mere end 20 år været venskabskommune med Talsi i Letland. Som følge af samarbejdet har der igennem årene været afviklet en række arrangementer på tværs af Danmark og Letland: Udveksling af skoleklasser, musical-samarbejde, kunstnerprojekter og meget mere. Et samarbejde der har givet mange gode oplevelser og venskaber hos dem der har deltaget.

Det er Internationalt Forum i Lejre, som står for planlægningen og afholdelsen af Lejre-dagene i Letland i august måned 2014. Formand, Lisbet Kofoed Kristiansen, fortæller, at Lejre-dagene vil have fokus på fællesskabet og det frivillige aspekt:

- Vi vil gerne inddrage så mange forskellige områder som muligt - lige fra ungdoms-tilbud til lokale kunstnere, Sagnlandet Lejre, bibliotekerne, museet, erhvervslivet, Lejre Økologiske Fødevarefællesskab, institutionerne, idrætslivet, kommunalbestyrelsen og Lejre Kommunes administrationen, siger hun.

Hun tilføjer, at højdepunktet for Lejredagene vil være d. 15. - 16. august 2014, men at der også kan være aktiviteter på andre tidspunkter.

- Vores præsentationer i Letland kan bl.a. være workshops, udstillinger eller happenings. I samme weekend er der også kunsthåndværker-marked i Talsi, så der bliver også mulighed for at få indblik i de lettiske traditioner og kultur.

Alle er velkomne til at høre mere om Lejre-dagene og møde nogle af dem, der skal deltage i Talsi, når der afholdes informationsmøde den 15. januar 2014 kl. 19.30 på Lyndby Rådhus.