iPad mini til alle 0.-3. klasses elever i Lejre Kommune

De har været ventet med spænding, og nu er de her: Tablets til de yngste elever i kommunens skoler.

Skrevet den. 6. februar 2014

De digitale værktøjer giver os en masse nye muligheder i undervisningen, både i forhold til indlæring med billeder og lyd – og i forhold til at tilpasse niveauet til de enkelte elever, siger Christine Halsted, lærer på Kirke Hyllinge Skole.

Vi vil have digitale frontløbere - sådan starter afsnittet om digitale værktøjer i skolevisionen "Suveræne skoler i Lejre Kommune". Lejre Kommune vil tidligt i skoleforløbet gøre børnene trygge ved at anvende digitale medier og give dem en god forståelse for de digitale mediers muligheder.

I 0. klasse får eleverne adgang til iPad mini'erne i form af klassesæt, og i 1.-3. kl. får eleverne udleveret en iPad mini til lån til skolebrug. Alle skolerne får udleveret de indkøbte iPads i starten af februar. Udleveringen begyndte den 3. februar på Kirke Hyllinge Skole.

De indkøbte iPad mini leveres med et særligt stødsikkert cover egnet til skolebrug og nogle er præ-installerede med de grundlæggende apps til skolebrug.

- Jeg ser frem til at dette digitale læremiddel - sammen med de andre digitale tiltag Lejre Kommune har gennemført i skoleåret 2013-2014 - bliver integreret i både traditionelle og nye læringsformer, så det faglige udbytte og læring for alle elever styrkes, siger udvalgsformand Carsten Rasmussen, Udvalget for Børn & Ungdom.

Opgradering af de digitale værktøjer

I de sidste 6 måneder har skolerne intensivt fået opgraderet og udvidet deres digitale værktøjer. Udleveringen af tablets til de yngste elever er nu også med på listen over gennemførte aktiviteter:

  • Interaktive tavleløsninger i alle skolernes klasselokaler og specialklasser
  • Bærbare pc'er til eleverne 4.-9. klasserne, og hermed adgang til en pc, når de har behov for det i undervisningen
  • Bærbare pc'er til alle lærerne
  • Opdateret netværk i indskolingen der lever op til KL's anbefaling om trådløst netværk til flere digitale enheder pr. elev
  • www.lejreskoler.dk - ny kommunal læringsplatform for lærere og elever samt blog- og delingsportal for Lejres lærere
  • "Digitale frontløbere" - et kortere uddannelsesforløb for alle lærere med fokus på de nye digitale grundvilkår
  • Opbevaringsmuligheder på alle skolerne, så eleverne også kan medbringe egen PC fordi både PC og iPad mini kan opbevares sikkert.
  • iPad mini til 0.-3. klasserne
  • iPad til 0.-3. klasse lærerne samt tilhørende iPad-workshops